Endnu en kommune langer ud efter stort vindmølleprojekt

Greve Kommune sender nu ligesom Stevns Kommune kritik i retning mod vindmølleprojektet Aflandshage.

Ellers tak!

Sådan lyder den klare besked fra politikere i Greve Byråd om udsigten til, at op mod 45 havvindmøller skal sættes op i Køge Bugt.

Vindmøllerne er for store og står for tæt på kysten i Greve, mener byrådet. Derfor sender byrådet nu et kritisk høringssvar til Energistyrelsen, oplyser Hans-Jørgen Kirstein (D), formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget i en pressemeddelelse.

- Vi har fuld forståelse for, at alle ønsker mere vindenergi, men vi kan ikke bakke op om en havvindmøllepark så tæt på en kyst og en strand, som er meget vigtig for borgerne i Greve Kommune, siger Hans-Jørgen Kirstein.

Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, har planer om at placere mellem 26 og 45 havvindmøller i et område kaldet Aflandshage midt i Køge Bugt. Møllerne er hver især op mod 220 meter høje.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Aflandshage Havvindmøllerpark er planlagt til at ligge midt i Køge Bugt cirka ni kilometer syd for Amager.
Aflandshage Havvindmøllerpark er planlagt til at ligge midt i Køge Bugt cirka ni kilometer syd for Amager.

Tirsdag har Stevns Kommune også sendt heftig kritik i retning mod det enorme vindmølleprojekt. Det kan du læse mere om her.

I Greve Kommune påpeger byrådet, at der er planer om både Lynetteholm, flere vindmøller og flere andre projekter i Øresund, og det kan betyde noget for havmiljøet og badeforhold i Køge Bugt, lyder det fra Hans-Jørgen Kirstein.

quote Vi vil ganske enkelt ikke acceptere at bugt og strand bliver forurenet

Hans-Jørgen Kirstein

- Vi vil ganske enkelt ikke acceptere at bugt og strand bliver forurenet, fordi der er store planer om anlæg i Øresund. Derfor vil vi nødig have en havvindmøllepark, og hvis vi ikke kan undgå det, skal miljøet som minimum sikres med et stenrev, siger han.

Byrådet er desuden også kritiske over for lys og blink fra vindmøllerne, som kan ses i skumring og mørke.

Hofor afviser kritikken

Frem til den 20. februar er miljøkonsekvensrapporten for Aflandshage Havvindmøllepark i offentlig høring.

Vind- og energihandelschef hos Hofor, Jesper Pedersen, sagde tidligere tirsdag til TV 2 Lorry, at placeringen af vindmøller midt i Køge Bugt er den eneste reelle mulighed.

- Den ligger et sted, hvor vi har de fleste forhold balanceret. Vi har kigget på Natura 2000 områder, vi har kigget på grænsen til Sverige, vi har kigget på afstanden til lufthavnen - og den placering, som Aflandshage har, det er sådan set den eneste mulige, siger Jesper Pedersen.

Hofor mener selv at have været i grundig dialog med alle kommuner langs Køge Bugt.

- Vi har været i god dialog med kommunerne langs Køge Bugt, og vi har for eksempel for ganske nyligt holdt et møde med teknisk udvalg i Greve Kommune for at informere om projektet og høringsprocessen. Vores miljøundersøgelser viser, at der ud over de visuelle gener ikke er andre væsentlige miljøpåvirkninger. Vi ved fra undersøgelser, at vindmøllernes fundamenter kan fungere som kunstige rev – til glæde for havdyrelivet i området, siger Jesper Pedersen.

I sidste ende er det Energistyrelsen, som bestemmer om projektet Aflandshage i Køge Bugt får grønt lys.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik