Falske bankansatte på spil: Narrer ældre kvinder

Midt-og Vestsjællands Politi advarer borgerne mod forbrydere, der lokker folk til at udlevere både dankort og pin-koder.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En eller flere falske bankmedarbejdere er på spil i Greve. Det oplyser Midt- Og Vestsjællands Politi, som tirsdag modtog to anmeldelser fra kvinder, der var blevet franarret både dankort og pin-kode. Sagen kommer efter en lignende sag fra Nordsjælland i juli.

Politiet oplyser, at de to anmeldere begge havde været ude for, at en fremmed og ukendt person havde ringet til dem og udgivet sig for at være fra banken, som straks ville forny deres dankort. 

Manden i telefonen forklarede, at en mand efterfølgende ville komme til kvindernes bopæl for at hente dankortet, hvis PIN-kode begge kvinder var blevet overtalt til at udlevere til brug for det nye dankort, som de skulle modtage senere.

I første omgang gik det ud over en 76-årig kvinde fra Greve, der mandag eftermiddag udleverede både dankort og PIN-kode til en falsk bankmand, der som aftalt var dukket op ved hendes bopæl. Kort efter blev kortet misbrugt til flere kontanthævninger og varekøb for et samlet beløb på omkring 19.000 kroner. Herefter blev kortet spærret.

To kvinder narret

Den 76-årige kvinde har forsynet politiet med et signalement af svindleren. Hun har til politiet beskrevet ham som en mand af mellemøstligt udseende, 25-30 år gammel og cirka 180 cm høj. Han var spinkel af bygning, havde sort, kort hår, og var iført sort mundbind. Manden talte dansk.

I den anden sag er der intet signalement - men fremgangsmåden er den samme.

Her var det en 84-årig kvinde - ligeledes fra Greve, der tirsdag eftermiddag også fik besøg af en falsk bankmedarbejder. Han fik udleveret hendes pung med dankort og tilhørende PIN-kode, fordi dankortet, som han forklarede hende, skulle udskiftes. 

Også dette dankort blev efterfølgende misbrugt til uberettiget hævning af kontanter fra en pengeautomat i Greve, ligesom kontanter i kvindens pung også blev stjålet. Udbyttet udgør samlet ca. 12.000 kroner.

- Politiet efterforsker nu begge sager intensivt i et forsøg på at få identificeret den eller de mænd, der kontakter ældre medborgere og udgiver sig for at ringe fra banken, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Gode råd fra politiet

Og så råder politiet til, at man selvfølgelig ikke udleverer betalingskort til folk, der ringer på. 

Og hvis man bliver kontaktet telefonisk, så skal man bede om navnet og ringe tilbage via bankens hovednummer. Dermed vil et fupopkald blive afsløret.

- Endvidere vil politiet også advare privatpersoner mod at udlevere sit betalingskort til en fremmed person, der ankommer til sin private bopæl. Pengeinstitutterne anvender generelt ikke denne fremgangsmåde, når et betalingskort skal udskiftes, ligesom et pengeinstitut aldrig vil bede om PIN-koden på betalingskortet, hedder det i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi.

De opfordrer samtidig pårørende til ældre om at tage en dialog med dem om, hvordan de skal forholde sig, hvis nogen kontakter dem for at få udleveret personlige oplysninger.

_

_Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere