Klimabevægelsen dropper krav om byggestop af Lynetteholm: "Det er en rigtig dårlig nyhed"

Klimabevægelsen kræver ikke længere, at man øjeblikkeligt stopper etableringen af Lynetteholm, og det ærgrer Greves borgmester.

Flere borgmestre i kommunerne langs Køge Bugt er stærkt utilfredse med flere dele af byggeriet af halvøen Lynetteholm ud for Københavns Havn, og det er en holdning, de deler med Klimabevægelsen.

Derfor er Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), ærgerlig over, at Klimabevægelsen nu har valgt at opgive en del af deres kamp imod byggeprojektet.

Klimabevægelsen stævnede den danske stat og projektselskabet By & Havn, der står bag etableringen af Lynetteholm, tilbage i efteråret, og selvom retssagen stadig kører, vil Klimabevægelsen ikke længere kræve, at byggeriet skal stoppe med øjeblikkelig virkning.

Årsagen er, at det kan blive for dyrt for organisationen, hvis de ender med at tabe retssagen, og staten kræver erstatning. Det skriver Politiken lørdag.

- Det er en rigtig dårlig nyhed, fordi det også er et udtryk for, at Lynetteholm er kommet for at blive, siger Pernille Beckmann til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Når en organisation som Klimabevægelsen vælger at stoppe deres kamp for byggestop, er det et symptom på, at der ikke er noget at stille op i forhold til den del af det, og det, synes jeg, er ærgerligt.

quote Vi fortsætter indsatsen mod en renere Køge Bugt. Vi vil have en samlet oversigt over alt det, der skal foregå i vores "baghave", i vores havmiljø.

Pernille Beckmann (V), borgmester i Greve

Også Stevns viceborgmester, Anette Mortensen (V), er ærgerlig over Klimabevægelsens beslutning:

- Jeg har stor forståelse for, at en mindre organisation må prioritere deres ressourcer, selvom det selvfølgelig er rigtig ærgerligt.

- Jeg havde gerne set, at projektet var sat på pause, indtil vi kendte alle risiciene ved byggeriet. Det synes jeg også, at Københavns Kommune og Folketinget skylder Køge Bugt-kommunerne, siger hun.

Borgmester fortsætter kampen

Noget af det, borgmestre i kommuner langs Køge Bugt er stærkt utilfredse med, er, at der bliver gravet slam op i forbindelse med etableringen af halvøen, som så bliver dumpet ved Køge Bugt.

- Jeg er dybt bekymret over det, fordi jeg mener, at det har en kæmpe indflydelse på vores havmiljø. Der er mindre og mindre liv i Køge Bugt, og det her er bare endnu et initiativ, der påvirker miljøet negativt, siger Greves borgmester.

At Klimabevægelsen nu har droppet deres krav om, at byggeriet skal stoppe, får dog ikke borgmestrene i flere af kommunerne langs Køge Bugt til at stoppe deres kamp:

- Vi fortsætter indsatsen mod en renere Køge Bugt. Vi vil have en samlet oversigt over alt det, der skal foregå i vores "baghave", i vores havmiljø, lyder det afsluttende fra Pernille Beckmann.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik