Nu kan alle donere træer til ny statslig folkeskov ved Greve

Borgere og virksomheder får nu mulighed for at donere penge til at plante træer i nye statslige folkeskove.

For 20 kroner per træ kan alle nu støtte, at der bliver plantet nye, statslige folkeskove. Eksempelvis i Greve.  

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har netop indgået et samarbejde med organisationen Growing Trees Network Foundation, der allerede har været med til at etablere folkeskove for en række af landets kommuner.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Flere virksomheder har efterspurgt muligheden for at donere penge til nye statsskove som del af deres forretningsplan og arbejde med socialt ansvar. Det ønske vil regeringen gerne komme i møde. Growing Trees Network Foundation har allerede vist, at de er dygtige til at skabe lokalt engagement omkring folkeskovene. Det engagement, håber jeg, kan føre til endnu flere naturoplevelser for danskerne, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Skal sikre grundvandet

De nye statslige folkeskove skal blandt andet sikre grundvandet i mange år frem. Da de bliver placeret tæt på byer, vil de plantede træer samtidig gøre det nemmere at komme en tur i skoven og få natur- og friluftsoplevelser tæt på hjemmet.

Growing Trees Network Foundation har i en årrække samarbejdet med virksomheder omkring donation af træer til lokale skove, og det er dem, der har taget initiativ til at brede ordningen med folkeskov ud til den statslige skovrejsning.

Fakta: Statslig skovrejsning

Naturstyrelsen etablerer cirka 200 hektar ny statsskov hvert år. Rejsning af bynære skove, der beskytter grundvandet har høj prioritet. Eksempler på nye statsskove er Vestskoven ved Albertslund, Greve Skov ved Greve, True Skov ved Aarhus, Drastrup Skov ved Aalborg og Elmelund skov ved Odense.

De nye statsskove har hidtil været etableret for midler afsat på Finansloven i henhold til Naturbeskyttelsesloven inkl. medfinansiering fra især vandværker og kommuner, der ønsker skov. Medfinansieringen skal udgøre minimum 50 procent af arealprisen, før Naturstyrelsen kan iværksætte et projekt.

Kilde: Miljø-og Fødevareministeriet

Firma donerer 25.000 træer

Den første donation er allerede i hus. Den fynske kistefabrik Tommerup Heilskov har de sidste tre år doneret ét træ per kiste til Growing Trees Network Foundation. De har nu valgt at donere 25.000 træer til de nye statslige folkeskove.

- I de sidste knap 30 år er der rejst ny statslig skov svarende til Samsø.  Med samarbejdet med Growing Trees Network Foundation giver vi danskerne mulighed for at være med til at få rejst endnu mere skov, end vi i forvejen gør. Og så kan man tilmed selv besøge den skov, man har doneret et træ til, og samtidig være med til at beskytte vores drikkevand, siger Esben Lunde Larsen. 

Vigtige drikkevandsreserver

Donationerne vil være med til at øge de midler, som staten i forvejen har afsat til at rejse ny statsskov. Det betyder, at der kan rejses endnu mere skov fremover.

I første omgang er det muligt at donere træer til statslige folkeskove ved Greve, i Oksbøl på Nordals, i Favrskov og i True ved Aarhus, der alle er placeret over vigtige drikkevandsreserver. Skovrejsningerne sker i samarbejde med lokale kommuner og vandværker.

Fakta: Sådan donerer du træer til statslig folkeskov

MobilePay:
 • Send en donation til 19288.
 • Ét træ koster 20 kr.
 • Skriv ”statsskov” i beskedfeltet
 • Hvis du ønsker at donere træer til en specifik statslig folkeskov, skriv da stednavnet i beskedfeltet, fx 'statsskov i Greve'.

Onlinebetaling/webshop:
 1. Besøg www. folkeskoven.dk 
 2. Tryk på knappen ”Doner træer”
 3. Vælg det antal træer, du ønsker at donere*
 4. Vælg statsskov og plantested, fx statsskov i Greve
 5. Læg i indkøbskurven og betal
*af hensyn til administrationsomkostninger kan du i webshoppen minimum donere fem træer til en pris af 100 kr.

Donerede træer til nye folkeskove via den selvejende institution Growing Trees Network Foundation S/I
udløser skattefradrag til privatpersoner på op til 15.600 kr.

Gå ind på nst.dk/folkeskov

 


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik