"Udgangspunktet er bortvisning" - Partier kræver sag om fyret kommunaldirektør kulegravet

En ekstern advokatundersøgelse og en udvidet aktindsigtsanmodning. Tre byrådsmedlemmer i Greve vil have sagen om den fyrede kommunaldirektør undersøgt til bunds.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal en uvildig undersøgelse til i den opsigtsvækkende sag, hvor den nu tidligere kommunaldirektør, Claus Thykjær, har brugt kommunens kreditkort til private udgifter.

Det mener tre partier - Socialdemokratiet, Enhedslisten og Konservative - i Greve Kommunes Byråd, der derfor er gået sammen om at insistere på, at byrådet bevilliger en ekstern advokatundersøgelse af sagen.

quote Vores udgangspunkt er bortvisning af kommunaldirektøren

Jess Eiberg Hansen (K), Greve Byråd

- Vi vil gerne have afdækket tingene, og derfor ønsker vi en advokatundersøgelse. Vi vil vide, om der er noget her, der gør, at man kan indgive en politianmeldelse, og det får vi ikke afklaret, som tingene ser ud nu, siger John T. Olsen, der er medlem af Greves byråd for Socialdemokratiet, til TV 2 Lorry.

Et flertal i Greve Byråd tidligere stemt for, at der skal et eksternt revisionsfirma til at gennemgå alle de indkøb, Claus Thykjær har foretaget. Det er dog ikke dybdegående nok, siger John T. Olsen til TV 2 Lorry.

Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten har ikke stemt for at indgå en fratrædelsesaftale med den nu forhenværende kommunaldirektør, oplyser byrådsmedlemmerne John T. Olsen (A), Mehmet Zeki Dugro (EL) og Jess Eiberg Hansen (K) til TV 2 Lorry.

Har kommunaldirektøren gjort noget ulovligt?

En aktindsigt i Claus Thykjærs fratrædelsesaftale og lønforhold, som TV 2 Lorry har fået, viser, at Claus Thykjær får en fratrædelsesgodtgørelse svarende til et års løn, hvilket løber op i knap 1,6 millioner kroner.

I en særskilt fratrædelsesaftale har den nu afgåede kommunaldirektør forhandlet sig frem til at få et engangsbeløb svarende til tre måneders sædvanlig løn inklusive pension “som en godtgørelse.” Det udgør i underkanten af 500.000 kroner.

quote Det kan godt være, at den tidligere kommunaldirektør har ret til de mange penge, men hvis manden har begået noget ulovligt, ville han i alle andre virksomheder blive fyret og sparket ud på røv og albuer

John T. Olsen (S), Greve Byråd

Det sammenlagt med en række ferieudbetalinger gør, at Claus Thykjær får over to millioner kroner, og det er ikke retfærdigt, hvis det viser sig, at den tidligere kommunaldirektør har begået noget ulovligt, lyder det de tre byrådsmedlemmer.

De vil derfor søge udvidet aktindsigt, som byrådsmedlemmer lovligt har ret til, for at få et større indblik i sagen.

- Aktindsigten sendes afsted til kommunen tirsdag. Det kan godt være, at den tidligere kommunaldirektør har ret til de mange penge, men hvis manden har begået noget ulovligt, ville han i alle andre virksomheder blive fyret og sparket ud på røv og albuer, siger John T. Olsen videre.

Vil have Thykjær bortvist

Ifølge DR har Claus Thykjær erkendt at have foretaget en række privatindkøb på kommunens regning

Overfor DR forklarer Claus Thykjær, at han har forvekslet kommunens kreditkort med sit eget, fordi de havde samme udsteder. Det skule ifølge mediet drejer sig om køb for omkring 3.700 kroner. Der mangler dog bilag for 21 transaktioner for i alt 10.390 kroner.

- Én gang er en menneskelig fejl. Det er 21 gange sgu ikke. Og hvad ligger der til baggrund for, at man skal køre det her igennem så stærkt? Vi skylder borgerne at få det undersøgt til bunds. Det er deres penge, det drejer sig om, siger John T. Olsen til TV 2 Lorry.

I en pressemeddelelse, som de tre byrådsmedlemmer fra Enhedslisten, Socialdemokratiet og Konservative har sendt til TV 2 Lorry, bakker Mehmet Zeki Dugro (EL) op.

'Der mangler gennemsigtighed og tydeliggørelse af sagen. Der bør laves en ekstern advokatundersøgelse,' udtaler han, mens Jess Eiberg Hansen (K) siger:

’Vores udgangspunkt er bortvisning af kommunaldirektøren’.

Den nu tidligere kommunaldirektør har siddet på posten i Greve Kommune siden marts 2016, og han har tidligere været ansat som kommunaldirektør eller vicekommunaldirektør i henholdsvis Guldborgsund Kommune, Gribskov Kommune og daværende Helsinge Kommune.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Hjertestop hjælp_07-06-2023_21-53___l7n7

Claus efterlyste sine redningsmænd efter hjertestop: Mie var med til at trykke livet tilbage i hans krop

Vis mere
politiagent Louise Borglit drab drabssag Elverparken Herlev efterforskning retssag

Onkel blev ringet op af tiltalt på drabsdag: ”Han virkede meget langt ude”

Dolol

Blev ikke set som et stort problem: Brug af opioider blandt unge er nu en national tendens

Vis mere