Beboere sendt på hotel efter brandfarligt fund i Grønnely-boliger

En række kritisable forhold på Grønnely-nybyggeri i Esbønderup er mandag blevet blotlagt. Nu bliver beboere sendt på hotel, mens fejlene skal udbedres.

Beboere i Grønnelys byggeri i Esbønderup bor i lejligheder, hvor Gribskov Beredskab og Gribskov Kommune tirsdag har været på besøg og konstateret “en række kritisable forhold.”

Det oplyser direktør i Grønnely, Peder Blak, til TV 2 Lorry.

“Det kommer bag på os, men vi beklager naturligvis dybt overfor vores lejere, som ikke har følt sig hørt og har måtte leve under ikke acceptable forhold,” skriver Peder Blak i en sms.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger fandt kommunen og Gribskov Beredskab under deres besøg blandt andet frem til, at brandsikkerheden på byggeriet ikke er i orden.

Kort tid efter besøget fik beboerne i de 20 rækkehuse at vide, at de skulle forberede sig på at flytte på hotel - nogle allerede fra onsdag - mens fejlene skal udbedres.

quote De begynder i morgen, så der er en, der kun har 14 timer til at pakke

Te Hvam, beboer

Det fortæller beboer Te Hvam til TV 2 Lorry.

- De ringer rundt til alle beboere for at sige, at der har været brandsyn i dag, og at de nu skal lave brandvæggene ordentligt. Vi har fået at vide, at de betaler for en hotelovernatning. De begynder i morgen, så der er én, der kun har 14 timer til at pakke, siger Te Hvam til TV 2 Lorry.

Beklager dybt

I en sms bekræfter Blak, at beboerne skal på hotel.

“Jeg kan bekræfte, at jeg personligt er i gang med at kontakte lejerne direkte telefonisk, og at jeg beklager dybt over for dem og forklarer situationen, herunder gennemgås forløbet omkring udbedring. Det indebærer, at lejerne skiftevis er blevet tilbudt én enkelt overnatning på et valgfrit hotel, for at begrænse generne omkring arbejdets udførsel,” skriver Peder Blak til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har tidligere beskrevet, hvordan lejerne i Grønnely Gydevej i Esbønderup er plaget af en lang række eksempler på byggesjusk: Utætte tage, skimmelsvamp - og så oplevede en beboer, at der pludselig stod kloakvand i soveværelset.

I Grønnely Parken 10 kilometer nordpå i Gilleleje har TV 2 Lorry siden begyndelsen af januar kunne fortælle, hvordan 104 beboere må leve med vand, der siver ned gennem loftet, utætte vinduer og ulovlige - og potentielt livsfarlige - elinstallationer.

Her skal Gribskov Kommune og Gribskov Beredskab på besøg torsdag og fredag.

Kan ikke genkende kritik

I tilfældet Grønnely Gydevej skriver Peder Blak til TV 2 Lorry, at fundene af “en række kritisable forhold,” kommer bag på Grønnely-firmaet, som han har sammen med sin bror Kristian Blak.

“Men vi beklager naturligvis dybt overfor vores lejere, som ikke har følt sig hørt og har måtte leve under ikke acceptable forhold. Det hører ikke til Grønnelys standarder og vi vil med det samme rette op på forholdene. Alle lejere vil blive kontaktet direkte, for deres tryghed, sikkerhed og trivsel er førsteprioritet for os.”

“Kritikken fra Gribskov Kommune og dele af den kritik, der de seneste måneder har været rejst i pressen af flere af vores ejendomme har gjort et stort indtryk på os. Vi har ikke selv kunne genkende kritikken, men situationen er naturligvis uholdbar, når man ønsker at være et ejendomsselskab, der gør en positiv forskel i de byer, hvor vi er, og som har glade og trygge beboere.”

“Derfor vil vi bruge anledningen til at sikre bedre interne procedurer og en øget dialog med vores interessenter, så vi hele vejen rundt (kommunen, lejere etc.) kan sikre de bedst mulige forhold – og sikre at fejl bliver håndteret med det samme og at alle føler sig hørt. Det betyder, at vi i de kommende uger vil tage kontakt til vores beboerne med konkrete forslag, der kan forbedre dialogen med os og glæden ved at bo i vores ejendomme.”

Centerchef i Gribskov Kommune, Dorethe Ungstrup, har ikke haft mulighed for at udtale sig til TV 2 Lorry tirsdag.

Det samme gælder beredskabschef i Gribskov Beredskab, Jesper Ingeman-Petersen. 

_

Spørg Os - Afstemning

_