Dit postnummer har stor betydning for, hvor ofte du møder det samme plejepersonale

Der er stor forskel på, hvor gode de enkelte kommuner er til at fastholde ansatte i ældreplejen, viser ny CEPOS-analyse.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alt efter hvilken kommune du som ældre borger bor i, kan der være meget stor forskel på, om syge- eller hjemmeplejen er et kendt ansigt. 

Ifølge en ny analyse fra tænketanken CEPOS er der nemlig betydelige forskelle på personaleudskiftningen i de enkelte kommuner i landet. Faktisk varierer de helt fra 18 procent og op til 41 procent.

Analysen er baseret på tal fra hele landet i perioden 2017-2021, og den viser, at udskiftningen i ældreplejen er størst i Gribskov med en udskiftningsprocent på 41 procent.

Vil skabe bedre trivsel

Den store udskiftning blandt plejepersonalet er da også noget, der er stor opmærksomhed omkring politisk, lyder det fra byrådsmedlem Helle Blomsterberg (V) og medlem af udvalget for Ældre, Social og Sundhed i Gribskov kommune.

- Vi er ramt af en kæmpe mangel på personale alle steder, og der er derfor sat et stort apparat i gang for at gøre det mere attraktivt for medarbejderne. Analysens tal er ikke specielt positivt, men der er sket rigtig meget efter 2021, siger Helle Blomsterberg og uddyber:

- Vi har lavet fastholdelsesstrategier og arbejdet med hele ledelsesorganisationen i syge- og hjemmeplejen. Vi har også arbejdet meget målbevidst med, hvordan vi skaber bedre trivsel hos personalet. Så vi har langt fra så stor en udskiftning nu som tidligere.

En kort kommandovej

I Herlev kommune ser det anderledes positivt ud. Her er udskiftningsprocenten landets laveste med 18 procent.

Bo Zabel (S), medlem af kommunalbestyrelsen og Sundheds- og Voksenudvalget i Herlev kommune, mener, årsagen skal findes i den måde, personalet behandles på.

- Man ser på personalet som mennesker og har en ordentlig personalepolitik. Og så gør vi meget ud af, at kommandovejen ikke er så lang og træg, det prøver vi at holde nede. 

- Vi prøver at omstrukturere, så der ikke er så mange mellemledere, siger kommunalbestyrelsesmedlemmet og tilføjer, at man fra politisk side er tilfreds med resultatet af analysen, men at de ikke hviler på laurbærrene.

- Vi arbejder hele tiden med området, for der er altid plads til en styrkelse af dét, vi har.

Se den fulde analyse her.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Giant Billiard, Kuku og Stamsteder-1930 Still

Sean fra Nørrebro er europamester i street food med iransk ramen-ret

Tunnel_under_havnen_Kred._HOFOR

Sjælden adgang: Hemmelig tunnel i København åbnes snart for offentligheden

Vis mere