Drama i børnehave: Mor angreb pædagoger under børnefødselsdag

En mor til et børnehavebarn er sigtet for vold mod medarbejdere i børnehave i Gilleleje efter overfald i forbindelse med børnefødselsdag.

En børnefødselsdag i Gilleleje udviklede sig fredag dramatisk, da medarbejdere i børnehaven Gilbjerg Børnehuse blev angrebet af en forælder.

Det skriver Netavisen Gribskov.

quote Selvfølgelig kan jeg ikke sige andet, end at det har været en voldsom oplevelse.

Ida Maria Høgild, daglig leder

Lederen af børnehaven forklarer, at ’kulturelle misforståelser' satte gang i konfrontationen, der eskalerede og endte med et voldeligt overgreb.

– Nogle børn havde været til fødselsdag, og dem der holdt dagen mente, at det skulle ske på en anden måde, end hvad pædagogerne lige var parat til at lade ske, siger Ida Maria Høgild, daglig leder i børnehuset til Netavisen Gribskov uden at uddybe nærmere. 

– Der er styr på situationen i forhold til børnene. Det er det vigtigste. Men selvfølgelig kan jeg ikke sige andet, end at det har været en voldsom oplevelse.

Nordsjællands Politi fortæller til TV 2 Lorry klokken 20.30, at der er tale om en enkelt gerningsperson, der bliver sigtet for overfald på to pædagoger.

- Det er en person, som bliver sigtet for to overfald. Der er tale om, der i fagsprog kaldes simpel vold. Gerningspersonen har brugt egen krop til at begå vold og altså ikke et objekt, siger siger vagtchef Jan Hedager.

Vagtchefen kan ikke komme nærmere ind på, hvad der helt præcist var årsag til den voldelige udvikling.

- Børnefødselsdagen fandt sted i et fælleshus tæt på institutionen, hvor børnehaven er taget på en slags udflugt. Der bliver uro og tumult, og i den anledning bliver de to pædagoger tildelt slag.

- Forældrene til fødselsdagsbarnet var tilsyneladende uenige med pædagogerne i institutionen om den måde, fødselsdagen forløb på.

Vagtchefen hos politikredsen er endnu ved at danne sig et overblik over sagen, men fortæller, at den sigtede er en mor til et af børnene i børnehaven.

Ida Maria Høgild forklarer til Netavisen Gribskov, at forældre er blevet informeret om hændelsen, og at en telefonvagt står til rådighed hvis forældre eller kolleger skulle have lyst til at tale om dagen. 

TV 2 Lorry følger sagen. 

 
 
Foto: www.localeyes.dk
 
 
Foto: www.localeyes.dk

Spørg Os - Afstemning

_