Efter tilsyn med byggeskandale: Nu truer borgmester berygtede brødre med at fjerne beboelsesret

Efter lang tids tavshed i sagerne om massivt byggesjusk fra Grønnely A/S afholdt Gribskovs borgmester Bent Hansen (V) torsdag møde med direktør Peder Blak.

Hvis der ikke ligger en plan for at få styr på brandsikkerheden i Grønnelys ejendom på Gydevej i Esbønderup om 14 dage, bliver der oprettet et forbud mod at bo der.

Sådan lyder meldingen torsdag fra Gribskov Kommunes borgmester, Bent Hansen (V), efter han har læst rapporten fra et brandeftersyn tidligere på ugen, hvori det står klart, at der er sket åbenlyse fejl i Grønnelys ombygning af den tidligere produktionsskole i byen.

- De får et varsel om kondemnering på Gydevej i dag på baggrund af den manglende brandsikkerhed. Det skal udbedres og bringes i orden i lejlighederne. De har 14 dage til at reagere i nu, siger Gribskovs borgmester Bent Hansen til TV 2 Lorry.

Borgmesterens udmelding om varslet bekræftes af centerchefen for Teknik og Borgerservice, Dorethe Ungstrup, i en mail til TV 2 Lorry.

Beboere udsættes for sundheds- og brandfare

Kondemnering af beboelsesejendom betyder, at kommunen udsteder et forbud mod at benytte ejendommen til beboelse, hvis der i ejendommen er enten sundheds- eller brandfare.

Træder kondemneringen i kraft, skal ejendommen ryddes og beboerne flytte ud.

quote Jeg har personligt sagt, at jeg er overordentlig træt af det her og meget lidt interesseret i, at det ikke gentager sig

Bent Hansen, borgmester i Gribskov Kommune, V.

På Gydevej i Esbønderup var fejlene ved brandeftersynet tirsdag så grelle, at bygningens ejer – firmaet Grønnely A/S, som brødreparret Peder og Kristian Blak står bag – kort efter besluttede at sende beboerne i de 20 rækkehuse på hotel, indtil forholdene er udbedret.

Grønnely-direktør stod skoleret hos borgmester

Torsdag mødtes kommunens borgmester så med Grønnelys direktør Peder Blak i et forsøg på at rage kastanjerne ud af ilden.

Blak-brødrene har købt tre ejendomme af kommunen med det formål at skabe nye boliger i de tidligere kommunale lokaler.

Ifølge borgmester Bent Hansen har kommunen dog ikke haft mulighed for at vide, hvordan projekterne efterfølgende skred frem.

- Grønnely A/S har købt tre ejendomme af kommunen. Ejendommene har været i udbud, og her har Blak-brødrene budt højest. De har overholdt alle regler i den del, siger borgmesteren og tilføjer:

- Men at de så efterfølgende ombygger til noget af elendig kvalitet. Det kan kommunen ikke vide. Men de skal overholde bygningsreglementet.

Alligevel har han set sig nødsaget til at tale i tydelige gloser over for firmaet, der har adskillige skandalesager på samvittigheden.

- Jeg har personligt sagt, at jeg er overordentlig træt af det her og meget lidt interesseret i, at det ikke gentager sig. Peder Blak er ked af situationen, ked af shitstormen, men han påtager sig det fulde ansvar og sætter alle kræfter ind for at udbedre fejlene, siger Bent Hansen.

Flere varsler kan være på vej

Varslet om kondemnering gælder kun for Gydevej i Esbønderup. Men det er ikke sikkert, at det forbliver sådan.

Torsdag var der således tilsyn på ejendommen Grønnelys ejendom på den tidligere Gilleleje Skole, som nu er ombygget til lejelejligheder. TV 2 Lorry har tidligere beskrevet de massive fejl ved ombygningen, der sågar i en rapport fra Sikkerhedsstyrelsen bliver stemplet som brandfarlig.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar med Grønnely A/S’ direktør Peder Blak efter torsdagens møde med borgmester Bent Hansen, men direktøren har ikke ønsket at stille op til interview.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik