Enhedslisten kræver stor undersøgelse af børnehjem

Efter det dokumenterede misbrug af børn på drengebørnehjemmet Godhavn i Tisvilde, vil både forskere og Enhedslisten have undersøgt forholdene på børnehjem i årtierne efter Anden Verdenskrig.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke godt nok, når socialminister Manu Sareen (R) tøver med at åbne for en bred undersøgelse af de tidligere forhold på danske børnehjem.

Det mener Enhedslisten, som bakker op om det krav, som tre fagfolk søndag rejser i Berlingske. her efterlyser de en bred undersøgelse af forholdene på danske børnehjem i årtierne efter Anden Verdenskrig.

- Hvis vi skal kunne lære af fortiden og tage ansvar for den, så skal vi også have afdækket den og lagt den frem i lyset, siger partiets socialordfører, Pernille Skipper, til Ritzau.

I 2011 dokumenterede en rapport vanrøgt, misbrug og tvivlsom medicinering af anbragte børn på drengehjemmet Godhavn i Tisvilde i Nordsjælland i perioden fra 1950 til 1975.

Det burde give anledning til at se på forholdene på andre samtidige børnehjem, mener Pernille Skipper.

- Siden Godhavnsrapporten kom, har vi arbejdet på at få en bredere undersøgelse, for desværre tyder alt på, at det ikke kun var Godhavnsdrengene, der var udsat for den type forfærdeligheder og overgreb, siger socialordføreren.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Spørg Os Elpriser

Stor forskel:
Derfor er elpriserne lavere i Norge end i Danmark

Parring mellem pandaerne i Zoo

Zoo afprøver ny strategi for pandaparring – direktør er optimistisk

frankmartinsen

Frank var livvagt men endte på Københavns underside med PTSD - og så blev han samlet op

Vis mere
Milan Rahim

Dræbte 19-årig rapper:
Nu er dommen faldet

Bager

Energikrisen er slut, og bageri sænker prisen igen: Men de fleste holder fast

Vis mere