Gribskov giver 400.000 til pilgrimsrute: Her kan du se den

Der er stor økonomisk støtte fra Gribskov Byråd på vej til pilgrimsruten "Tisvildevejen".

Et enigt byråd i Gribskov står bag beslutningen om, at pilgrimsstien ”Tisvildevejen” skal støttes med 400.000 kroner. Initiativtagerne jubler.

Den store økonomiske støtte fra Gribskov Byråd betyder, at folkene bag pilgrimsruten ”Tisvildevejen”  for alvor kan komme i gang med det praktiske arbejde for at få ruten færdiggjort.

- Det er en kæmpe anderkendelse af alle de frivillige timer, vi har lagt i projektet. Det betyder også, at store fonde nu kan se, at kommunen støtter os – og derfor tør de også gå ind i projektet med flere midler, siger Peter Funder, formand for KulturNaturSjælland, som er den forening, der står bag pilgrimsruten ”Tisvildevejen,”

Masser at bruge pengene til

Kommunens 400.000 kroner kan udløser yderligere 400.000 kroner fra Friluftsrådet, men Friluftsrådet tager først stilling til, om der gives tilskud – og hvor stort det i så fald vil være – på et bestyrelsesmøde d. 1. februar. I så fald det sker, falder pengene på et tørt sted.  

quote Vi har en drøm om at oprette overnatningsmuligheder både til søs og i hytter i skoven

Peter Funder, formand for KulturNaturSjælland

"Tisvildevejen" er nemlig en pilgrimsrute fra Esrum til Tisvilde i Nordsjælland og er planlagt til at vare i fire dage med mulighed for overnatninger på vejen. Arrangørerne arbejder med mange forskellige overnatningsmuligheder  - fra Bed and Breakfast i private hjem til feltsenge opsat på kirkegulvet i de kirker, som vandrerne kommer forbi.

- Men der skal også være gode steder, hvor man kan ligge i shelters. Vi har en drøm om at oprette overnatningsmuligheder både til søs og i hytter i skoven, siger en forventningsfuld Peter Funder til TV 2 Lorry i dag.

Forventer 10.000 turister årligt

quote Det handler jo hele tiden om at vise noget, som de andre ikke har. Lige præcis det at komme ud og opleve vores natur samtidig med vores spændende kulturhistorie, det tror jeg bliver vores særkende heroppe.

Morten Ulrik Jørgensen, formand for Kulturudvalget i Gribskov (Nyt Gribskov)

Derudover der skal laves kort, ruten skal afmærkes og der skal sættes skilte op for at de forventede 10.000 turister om året selv kan finde vej på pilgrimsruten.

I Gribskov Kommune er den nytiltrådte kulturformand også meget optimistisk på pilgrimsstiens vegne.

- Det er en god måde at formidle vores område på. Det handler jo hele tiden om at vise noget, som de andre ikke har. Lige præcis det at komme ud og opleve vores natur samtidig med vores spændende kulturhistorie, det tror jeg bliver vores særkende heroppe, siger Morten Ulrik Jørgensen, formand for Kulturudvalget i Gribskov (Nyt Gribskov).

Ruten åbner den 30. maj i forbindelse med åbningen af nationalparken Kongernes Nordsjælland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik