Gribskov langer ud efter madleverandør: - Ældremad skal vække appetit

Gribskov Kommune indkalder leverandøren af ældremad i kommunen til møde efter en omgang grønlangkål blev kaldt for "svinefoder" på Facebook.

"Det ligner sgu svinefoder."

Sådan bliver ældremaden, der blev serveret nytårsaften i Gribskov Kommune, svinet til på Facebook. 

Retten med hamburgerryg og grønlangkål har bragt leverandøren "Det Danske Madhus" i noget af en shitstorm, der nu får kommunen til at handle. 

quote Jeg blev så harm over, at man kan servere noget så uappetitligt til mennesker, der i forvejen spiser lidt.

Jette Schnack Petersen

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Gribskov Kommune, Birgit Roswall (V), synes nemlig heller ikke, at ældremaden så lækker ud, så nu beder hun administrationen indkalde "Det Danske Madhus" til møde, for maden til de ældre i kommunen skal vække appetit, kræver hun. 

- Selvom maden sikkert smager godt og indeholder gode råvarer, så er det også vigtigt, at borgeren får lyst til at spise den, når borgeren ser den i indpakningen. Ellers kan det i værste fald ende med, at maden bare bliver smidt ud, siger hun.  

- Derfor vil vi nu mødes med leverandøren og tale om, hvordan maden kan få en mere appetitlig præsentation med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger," siger Birgit Roswall (V). 

Serveret for en 92-årig, dement kvinde

Facebook-opslaget, der i skrivende stund er blevet delt næsten 4.000 gange, er skrevet af Jette Schnack Petersen. Det var hendes mor, der fik maden serveret på årets sidste dag: 

- Min mor er 92 år og dement. Jeg blev så harm over, at man kan servere noget så uappetitligt til mennesker, der i forvejen spiser lidt, siger hun til TV 2 Lorry, og uddyber:

- Nytårsaften skal være festlig, men retten her er jo ligegyldig. Den smagte udmærket, men man kan ikke præsentere det sådan her. Pølsen var så heller ikke til at stikke i, og kartoflerne var tørre og grimme, siger hun. 

- Vi finder mad med farver i

Den adminstrerende direktør i "Det Danske Madhus", Henrik Solkær, ser frem til  mødet, hvor han vil få mulighed for at forklare, hvor meget virksomheden overvejer at servere maden appetitligt: 

quote Vi gør os generelt meget umage for at finde farver i maden, så den ser mere appetitlig ud.

Adminstrerende direktør i "Det Danske Madhus", Henrik Solkær

- Vi gør os generelt meget umage for at finde farver i maden, så den ser mere appetitlig ud. Derfor har vi valgt sorte bakker, der fremhæver farverne, vi har hjerter på folien og røde etiketter. Jeg tror, det handler om at få anrettet maden på tallerkenen, siger han til TV 2 Lorry.

Han frygter ikke, at Gribskov Kommune fyrer "Det Danske Madhus" som leverandør, for 80 til 90 procent af virksomhedens kunder i hele landet er tilfredse med maden, selvom nytårsmenuen får massiv kritik på de sociale medier: 

- De sociale medier i dag er meget eksplossive, men mange har set maden og ikke smagt den. Jeg synes, at det er væsentligt at lytte til borgerne og politikerne for at finde ud af, hvad vi kan gøre bedre, men jeg har et produkt, jeg kan stå inde for. Vores mission er madglæde med kvalitetsmad, siger han.

71 har fået leveret varm mad fra Madhuset i Gribskov nytårasaften- 38 har fået den pågældende ret, tre har selv valgt den, og 35 fik den, fordi de ikke har valgt andet. De borgere, der er visiteret til ældremad i Gribskov Kommune, kan vælge mellem to leverandører af ældremad.

Se Jette Schnack Petersens Facebook-opslag her: 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik