”Konservative er kuppet i Gribskov”: Vred borgergruppe planlægger demo

En borgergruppe er stærkt utilfreds med, at Venstre i Gribskov Kommune søgte konstituering uden om Konservative, der gik stærkt frem.

Der blev drama om borgmesterkæden i Gribskov Kommune.

Det står klart dagen efter valget, hvor en spidsfindig historie breder sig om et rødt flertal, der peger på blå borgmester og et resterende blåt flertal, som føler sig efterladt på perronen.

Således må lokallisteformanden Anders Gerner Frost fra Nytgribskov overdrage borgmesterkæden de næste fire år, efter partiet gik tilbage ved valget, samtidig med at han ikke selv kunne samle et flertal omkring sig blandt de øvrige partier.

I stedet blev den nye borgmester – ganske overraskende – Venstres Bent Hansen, der har konstitueret sig med primært røde stemmer.

Fortsat drama

Og måske er dramaet ikke helt ovre endnu.

Det er nemlig faldet særligt Konservative for brystet, efter at partiet gik fem mandater frem til seks mandater i alt. Dermed kunne blå blok etablere sit eget flertal uden de røde partier.

- Desværre har Venstre, som fik tilbagegang ved valget, valgt at gå sammen med de røde partier igen mod at få borgmesterposten. Det er vi rigtig kede af.

quote Desværre har Venstre, som fik tilbagegang ved valget, valgt at gå sammen med de røde partier igen mod at få borgmesterposten

Trine Egetved, Kons., Gribskov Kommune

- Vi stod med et klart blåt flertal, tre gange så mange stemmer til mig som til Venstres borgmesterkandidat og mulighed for en ny retning, skriver Konservative i Gribskovs spidskandidat, Trine Egetved, på Facebook.

Borgere rasende over ”rævekage fra Venstre”

Og Venstres borgmesterpost med stor hjælp fra røde stemmer har ikke undsluppet vælgernes opmærksomhed.

På Facebook har borgerne engageret sig i gruppen ”Gribskov – Lyt til borgerne”, som i skrivende stund har mere end 1200 medlemmer.

Her har borgerne allerede nu arrangeret et fakkeltog mod den nye konstituering i det, borgerne kalder for et ”Venstre-kup”.

”Vores demo går ud på at bringe budskabet, at vi ikke syntes, det er Ok den rævekage, der blev lavet ved vores kommunevalg. (…) Vil I hjælpe med at dele budskabet en masse gange, så vi kan møde talstærkt op, vi håber også på at se alle jer her i gruppen”, lyder det blandt andet.

Demonstrationen sker på mandag den 22. november mellem klokken 16.00 og 18.00, står der i begivenheden.

TV 2 Lorry har forsøgt at få fat i arrangørerne bag gruppen, men det er desværre ikke lykkedes.

V håber på konstituering med bredde – også med Konservative

Onsdag formiddag fortalte Bent Hansen (V), at han var ny borgmester i Gribskov med hjælp fra Enhedslisten, Nytgribskov, SF, Socialdemokratiet, og Radikale Venstre.

Her udtrykte den kommende borgmester dog også, at Venstre håber på at få Konservative med i konstitueringen.

quote Vi forsøgte at få Konservative med og blå blok, men det kan måske komme senere

Bent Hansen, fremtidig borgmester i Gribskov, Venstre

- Vi har indgået en aftale mellem seks partier, hvor jeg skal være ny borgmester. Vi forsøgte at få Konservative med og blå blok, men det kan måske komme senere, siger Bent Hansen til sn.dk og fortsætter:

- Derfor har vi også ladet et udvalg stå åbent, nemlig Plan og byg. Så nu har vi i første omgang indgået en aftale med 15 mandater, og så får vi alle detaljer på plads inden for et par dage.

_