Michael, hans søn og ven har ligget i kø hele natten – festivalbilletter revet væk

1500 biletter til Musik i Lejet 2023 blev lørdag morgen sat til salg, og der var rift om at sikre sig en adgang til musikfestivalen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere end 1100 ivrige festivalgængere har ligget i kø foran Tisvilde Idrætshus for at få fat i de første 1500 billetter til Musik i Lejet til næste sommer.

Forrest i køen stod 47-årige Michael Nordahl fra Virum, hans 15-årige søn Karl og sønnens kammerat Valdemar Lykke.

Trioen ankom som de allerførste præcist klokken 17.43.

- Vi har haft godt med varmt tøj på, varmt vand til te og kopnudler og så et lille telt med tæpper, så vi har været godt forberedt på kulden, siger Michael Nordahl til TV 2 Lorry.


Michael, Valdemar og Karl var de første i køen.
Michael, Valdemar og Karl var de første i køen.
Foto: Privatfoto

Fra omkring klokken 22.00 begyndte køen at blive længere og længere bag dem:

- Der var selvfølgelig festlig stemning og musik fra soundboks hele natten, så det er ikke meget, vi har fået sovet. Men det var været rigtig hyggeligt, og de frivillige har været superflinke, siger han.

Da klokken slog 10.00 søndag morgen kunne Michael Nordahl og drengene købe de første billetter til Musik i Lejet 2023.

Fysisk salg er for de lokale

Musik i Lejet havde sat 1500 billetter til salg i et såkaldt før-salg, som skulle købes fysisk ved Tisvilde Idrætshus søndag morgen, før det officielle billetsalg begynder mandag.

Billede fra kø-afspærringen søndag morgen, hvor flere af de ventende havde stået i køen natten igennem for at få billetter til festivalen.
Billede fra kø-afspærringen søndag morgen, hvor flere af de ventende havde stået i køen natten igennem for at få billetter til festivalen.

Hver kø-deltager måtte maksimum købe to billetter, og samtlige 1500 billetter blev udsolgt. 

Det fysiske før-salg skal give lokale en chance for at købe billet, siger Peter Maarbjerg, der er bestyrelsesformand for Musik i Lejet:

- Vi gør det, for at give en ekstra mulighed for, at folk fra området kan købe billet, så man ikke nødvendigvis er i konkurrence med alle andre, når salget kommer på nettet, siger han og fortsætter:

- Men vi gør det også, fordi der er en charme ved, at det er fysisk salg.

Arrangørerne bag Musik i Lejet oplyser, at alle kø-deltagere, der kom før klokken 8.00 søndag morgen sikrede sig en billet. De regner dog med, at der har været omkring 1100 mennesker i køen i løbet lørdag og søndag, men at flere vendte hjem - måske på grund af kulden eller de lange kø-udsigter.

Der er offentliggjort fire musiknavne til næste års festival, franske The Blaze og Swan Lee, Phlake og Kind mod Kind fra Danmark. Det var dog også muligt for kø-gæsterne at udfylde en ønskeseddel med artister, de håber at se til Musik i Lejet 2023.

Første gang på festival

Selvom de dedikerede billetjagere fra Virum var de første på pletten, så har de faktisk – næsten aldrig – været på Musik i Lejet før.

- Valdemar har været der sidste år, men vi har aldrig været der, siger Michael Nordahl.

Nordahl-familien har sommerhus i Asserbo tæt på Musik i Lejet. Og til næste år kan de så debutere på Tisvilde-festivalen:

- I år holder vi sommerferie i Danmark, og så ville vi give vores børn den oplevelse at komme på Musik i Lejet. 

Festivalen blev afholdt for første gang i 2009, hvor godt 700 mennesker kom forbi stranden i Tisvildeleje. De seneste år har der været omkring 10.000 deltagere. 

Musik i Lejet er en nonprofit forening, der i henhold til foreningens vedtægter økonomisk støtter idræts- og kulturliv samt børn og unge i Gribskov Kommune med donationer af overskuddet fra den årlige musikfestival i Tisvildeleje.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Vanløse storbrand

Deres hjem blev ædt af flammerne:
Nu deler de det sidste billede, de tog, før de mistede alt

Bil legetøjsbutik 112 valby

Bil på afveje rammer butiksfacade

Vis mere