Oversigt

Seneste nyt

Større antal dåser tørshampoo fundet efter eksplosion

I en pressemeddelelse oplyser Nordsjællands Politi, at der er fundet et større antal dåser tørshampoo på stedet, hvor der torsdag aften fandt en eksplosion sted i et rækkehus i Helsinge.

Fire piger i alderen 10-12 år og en 44-årig kvinde kom til skade ved branden. En 43-årig mand måtte også til behandling efter, han havde reddet kvinden og børnene ud af huset.

- Der er fundet et større antal dåser tørshampoo på stedet, og vi arbejder derfor ud fra en teori om, at det er uforsigtig omgang med disse i kombination med brug af lightere, som har forårsaget branden. Vi kan dog først sige noget endeligt om årsagen til branden, når vi har resultaterne af de tekniske undersøgelser, og også har haft mulighed for at afhøre de implicerede. Resultatet af dette, vil tidligst foreligge i næste uge, siger Anne Alsøe, vicepolitiinspektør, Nordsjællands Politi.

Hun retter samtidig en stor tak og anerkendelse af indsatsen til den 43-årige mand, som sørgede for at redde pigerne og kvinden ud af lejligheden.

- Der er udvist ualmindelig stor handlekraft, og der er ingen tvivl om, at det kunne være gået meget værre for de implicerede, hvis han ikke havde reageret så resolut, siger Anne Alsøe.

Nordsjællands Politi skriver i pressemeddelelsen, at de af hensyn til tavshedspligten ikke kan give yderligere oplysninger om de tilskadekomnes tilstand.