Trods aflysninger har populær strandfestival stort overskud: Nu kan lokale få del i pengene

Musik i Lejet kan på trods af aflysninger og corona præsentere stort overskud, og nu kan lokale initiativer få del i pengene.

Sidste år måtte arrangørerne af festivalen Musik i Lejet skuffe de 10.000 mennesker, der troede, at de havde sikret sig en billet til sommerfestivallen i Tisvilde.

På grund af corona-restriktionerne var festivallen tvunget til at sadle om, og blot en måneds tid før startskuddet, ændrede arrangørerne konceptet til en fire-dages festival, kaldet Sommersol, med 1.500 billetter i salg til hver dag.

Men på trods af, at festivalen sidste år langt fra kunne blive afholdt som vanligt, og at der var væsentligt færre festivalgæster, så lykkedes det alligevel Musik i Lejet at skabe et overskud med hjælp fra erstatningsarrangementet.

Derfor kan foreningen bag Musik i Lejet nu uddele 450.000 kroner til lokale initiativer, der skaber oplevelser i Gribskov Kommune, skriver Musik i Lejet i en pressemeddelelse.

- I 2021 måtte vi grundet corona skalere ned til Sommersol med 2.000 gæster om dagen i fire dage. Derfor er vi stolte af, at vi kan præsentere et overskud på 450.000 kroner til uddeling efter to år, hvor festivalen ikke har kunnet afholdes i det omfang, som den plejer.

- Ud over selve festivalen gør vi godt i Gribskov ved at støtte de lokale projekter hele året ved hjælp af det overskud vi skaber. Det betyder meget for os, at vi kan give noget tilbage til Tisvildeleje og Gribskov Kommune, siger Peter Maarbjerg, formand for Musik i Lejet, i pressemeddelelsen.

Fra festivalen i 2019 fik Musik i Lejet et rekordhøjt overskud på 1 million kroner, og da fik 38 forskellige foreninger og initiativer gavn af pengene.

Alle foreninger og lokale initiativer har i kommunen har mulighed for at ansøge om at få del i Musik i Lejets overskud. Der er åbent for ansøgninger fra torsdag den 28. april og frem til den 18 maj.

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik