Eventyret fortsætter: Nu sælger Max konksnegle til Noma

Max Christensen lever af at fiske konksnegle i Kattegat. Udover sine asiatiske kunder har han nu også solgt snegle til den nye Noma-restaurant.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I over et år har fiskeren Max Christensen, hvis kutter til dagligt ligger i Hundested Havn, fisket efter konksnegle i det sydlige Kattegat. Og selvom han eksporterer store mængder til Kina, som anser de store havsnegle for en delikatesse, så har det ikke været helt lige til at omlægge til at fiske efter konksnegle.

quote Det første år har krævet nogle dyre lærepenge. Fordi vi er nogle af de første herhjemme, har vi ikke haft nogen at spørge til råds.

Max Christensen, fisker

- Det første år har krævet nogle dyre lærepenge. Fordi vi er nogle af de første herhjemme, har vi ikke haft nogen at spørge til råds. Så bare det at finde sneglene i de forskellige årstider har været svært. Men nu skulle det gerne vende, siger Max Christensen til Ugeposten Gribskov.

Det går dog efterhånden fremad for Max Christensen i hans jagt på konksnegle og profit. Tidligere blev alle de konksnegle, som han hev op af havet afsat til det asiatiske marked. Men for nyligt har Max Christensen også solgt 30 kilo snegle til den nye Noma restaurant, som snart slår dørene op i København. Det skriver Ugeposten Gribskov.

- Jeg har i flere år sagt, at vi skulle gøre det her. Rødspætteprisen er i knæ og har været det i seks år. Man kan heller ikke fange torsk, fordi man skal leje kvoterne. Det her er et fremragende eksempel på, at man kan lave noget andet, siger Max Christensen.

Konksnegle er en ukvoteret art

Sneglefiskeriet foregår med en slags bure på havbunden, og Max Christensen kommer som regel hjem med et ton konksnegle om dagen. Prisen pr. kilo konksnegle ligger på godt 10 kroner. 

Og grunden til, at der kan fiskes så mange konksnegle er, at de er en såkaldt 'ukvoteret art', hvilket betyder, at fiskerne kan fange så mange, de vil. For Max Christensen var skiftet til at fiske efter konksnegle nødvendigt, for ellers havde han været nødt til at lukke ned.

- Jeg render ikke rundt med hænderne oppe over hovedet endnu. Men det håber jeg, vi kommer til. Der er hverken bestilt Mercedes eller noget endnu. Ferien lader vi også vente lidt. Men vi håber, sagde Max Christensen til TV 2 Lorry, da vi besøgte ham i februar.

Se hele vores Søndagsmagasin om konksnegle-eventyret på Hundested Havn her: 

 


Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere