Populær strand lukket - skyldes afføring fra badegæst eller dyr

Badning frarådes ved Liseleje Strand efter fund af bakterietyperne E.Coli og enterokokker. Det skyldes højst sandsynligt, at et dyr eller en badegæst har lagt efterladenskaber i vandet.

Onsdag meddelte Halsnæs Kommune, at badegæster på Nordkysten ved sommerhusområdet Liseleje skal søge andre steder hen at bade. Det skyldes badevandsmålinger, som viser forhøjede værdier af bakterietyperne enterokokker samt E.Coli.

Badning er således frarådet frem til mandag den 4. juli. 

Det fik flere af TV 2 Lorrys læsere til at undre sig over, om det mon skyldtes udledning af spildevand efter mandagens voldsomme regnvejr.

quote Det kan for eksempel være en fugl eller et andet dyr – eller måske endda en badegæst – der har leveret noget.

Pernille Kuszcz Kristensen, kommunikationskonsulent, Halsnæs Kommune

Men ifølge Pernille Kuszcz Kristensen, der er kommunikationskonsulent i Halsnæs Kommune, er det ikke tilfældet.

- Der er ikke udløb af renset spildevand eller risiko for overløb det pågældende sted. Vi har talt med Halsnæs Forsyning, og der er ingen lokale hændelser, der kan forklare overskridelsen.

Lort i vandet

Halsnæs Kommune venter lige nu på resultatet af en ny prøve, der skal gøre dem klogere på de forhøjede værdier. 

Pernille Kuszcz Kristensen fortæller dog, at den umiddelbare vurdering er, at de forhøjede værdier af E.Coli og enterokokker skyldes en såkaldt forbigående hændelse af lokal karakter.

- Det kan for eksempel være en fugl eller et andet dyr – eller måske endda en badegæst – der har leveret noget.

Hun understreger, at kommunen selvfølgelig gør alt for at finde årsagen til de forhøjede værdier, men at det kan være svært at afgøre, hvis der er tale om et forbigående problem. 

- Vi har sørget for at få en ny prøve taget hurtigst muligt i håbet om, at vi allerede kan have svar fredag eller lørdag – og allersenest mandag - så vi kan få badegæsterne tilbage i vandet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik