Efter debat om Dannebrog over Kronborg: Nu griber ministeren ind

Fredag vajer Dannebrog igen over Kronborg. Det siger Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) til TV 2 Kosmopol.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tidligere lød det ellers at den daglige flaghejsning ved Kronborg Slot fra årsskiftet var blevet droppet på grund af effektiviseringer.

Det så Jakob Engel-Schmidt dog ingen grund til, og til TV 2 Kosmopol understreger han, at Dannebrog, der vajer over Kronborg, for ham er et vigtigt symbol.

Han mener derfor ikke, at Slots- og Kulturstyrelsens effektiviseringer skal gå udover, at Dannebrog skal hejses i fremtiden.

- Derfor har jeg grebet ind i sagen, så Dannebrog igen vejer, siger Jakob Engel-Schmidt til TV 2 Kosmopol og fortsætter: 

- Den konkrete løsning er, at man kan omlægge vagtrutinen uden at spare hejsningen af Dannebrog væk. Det har jeg meddelt til Slots- og Kulturstyrelsen. 

Effektiviseringerne på Kronborg Slot, som blandt andet omhandler omlægning af vagtberedskabet og hejsningen af det rød-hvide flad, ville årligt give omkring én million kroner i besparelse.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt mener dog, at der sagtens kan findes en løsning på hejsningen. 

- Man kan sagtens finde en løsning. Flaget er oppe igen i morgen, og så finder vi en permanent løsning hurtigst muligt, siger kulturministeren til TV 2 Kosmopol.


Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20210728-132913-3-1920x1279we

Politikere sætter stopper for udskældt FCK-fanzone – undersøger ny placering

20230222-161444-L-6000x4000ma

Hovedstaden er langt bagud på solceller

Vis mere