Hærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

En eller flere ukendte gerningspersoner har skrevet "Jøder myrder børn i Palæstina" med sort graffiti under vinduerne på Helsingør Rådhus.

”Jøder myrder børn i Palæstina.”

Sådan lyder ordene, som en eller flere ukendte gerningspersoner har skrevet med sort graffiti under vinduerne på Helsingør Rådhus.

quote Det er vandalisme, når man begynder at overmale bygninger med politiske slagord og hagekors.

Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør

Fredag formiddag blev byens konservative borgmester Benedikte Kiær kontaktet af en medarbejder, som gjorde hende opmærksom på hærværket.

- Det er en gammel smuk bygning, som er blevet hærget, så jeg håber vitterligt, at det kan komme væk. Det er store værdier, som vi har i vores meget, meget smukke bymidte med gamle bygninger. Så det er vandalisme, når man begynder at overmale dem med politiske slagord og hagekors. Det er noget regulært svineri, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Jeg har det sådan, at alt hærværkeri er noget svineri. Det er uanset, hvem det bliver udøvet mod.

Artiklen fortsætter under billedet.

På dørene ind til rådhuset er der ligeledes malet med graffiti-
På dørene ind til rådhuset er der ligeledes malet med graffiti-
Foto: presse-fotos.dk

Politisk motiveret

Hærværket på rådhuset i Helsingør kommer samtidig med, at konflikten mellem de israelske styrker og Hamas er blusset op igen.

Den seneste uge har der således været flere bombardementer i Gazastriben, hvor adskillige mennesker har mistet livet i det, der kan betegnes som en regulær krig mellem Hamas og de israelske styrker.

quote Vi har en grundlovssikret ytringsfrihed, som jeg synes, at man hellere skulle bruge konstruktivt fremfor destruktivt

Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør

Ifølge byens borgmester er det ikke en årsag til at begå hærværk.

- Det er lige meget, hvad der står, så er det noget svineri. Men det er politik motiveret, når det handler en igangværende konflikt, hvor to parter fyrer raketter mod hinanden og dræber voksne og børn på begge sider.

- Det er en konflikt, der foregår et helt andet sted og slet ikke har noget med Helsingør bymidte eller rådhuset at gøre.

Derfor har hun også en klar opfordring til gerningspersonerne bag hærværket:

- Lad være med at smadre privat eller offentlig ejendom. Vi har en grundlovssikret ytringsfrihed, som jeg synes, at man hellere skulle bruge konstruktivt fremfor destruktivt ved at fortælle, hvad man er uenig i.

Artiklen fortsætter under billedet.

Helsingør hærværk 3
Foto: presse-fotos.dk

Undersøger overvågning

Benedikte Kiær fortæller, at man har videoovervågning på rådhuset, som måske kan have fanget gerningspersonerne.

Nordsjællands Politi bekræfter overfor TV 2 Lorry, at man fredag omkring klokken 11.00 modtog en anmeldelse, om at der var udøvet hærværk mod rådhuset ud mod Stengade.

Politiet vil undersøge overvågning fra stedet, men har på nuværende tidspunkt ikke nogen mistænkt i sagen.

Tilbage i februar blev Jette Stubs café i Helsingør udsat for hærværk, fordi hun gennem kagesalg støttede veteraner. Se eller gense indslaget nedenfor.

"Krigssvin" og "Jette Kagefacist" stod der skrevet med store grafftibogstaver på cafeen Kagefryd.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik