Helsingør vil være europæisk klimarepræsentant

Helsingør Kommune går efter titlen som European Green Leaf, som hvert år uddeles til mindre europæiske byer med grønne ambitioner.

Der er store, grønne ambitioner i Helsingør Kommune. Her er man nemlig et skridt tættere på at få en fornem anerkendelse som klimavenlig foregangsby.

Den prestigefyldte titel European Green Leaf uddeles hvert år til mindre europæiske byer eller kommuner som en anerkendelse af deres grønne indsatser.

Helsingør Kommune har sendt en ansøgning og er nu blevet udvalgt sammen med 15 andre europæiske byer.

- Det er vi rigtig glade for. Vi har ansøgt om det her, fordi vi har arbejdet meget seriøst med klima i mange år, og fortsat gør det, fortæller Christian Holm Donatzky fra Radikale Venstre, formand for Miljøudvalget i Helsingør Kommune, til TV 2 Lorry.

Kommunen har gennem året vist grønne ambitioner, blandt har man indført busser, der kører på biogas, og der er kommet elfærger til, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg.

Også Helsingør Gymnasium har taget kampen om mod klimaforandringerne ved at etablere et klimaudvalg, der skal sørge for den grønne omstilling.

Præmie på 75.000 euro

Hvis Helsingør Kommune vinder prisen, vil det gøre kommunen til grønne ambassadører i Europa i 2021 til inspiration for andre.

Vinderen af titlen modtager desuden 75.000 euro til at iværksætte nye ambitiøse miljø- og klimatiltag i løbet af året.

- Først og fremmest får vi nogle flere penge til at gøre noget mod klimaforandringerne, men så vil det jo også have en vis brandingværdi. Det grønne er noget, som alle går op i. Jeg synes, det vigtigste er, at det er noget, der forpligter os at få den her pris, siger Christian Holm Donatzky.

Helsingør Kommune vil blive vurderet i konkurrencen af eksperter på basis af seks klima- og miljøområder, blandt andet energi, mobilitet, cirkulærøkonomi og biodiversitet.

Hvis Helsingør Kommune er så heldige at blive udtaget som finalist i april 2020, skal kommunen præsentere de grønne resultater og fremadrettet klimaindsats til en særlig ceremoni for et internationalt ekspertpanel et sted i Europa.

Spørg Os - Afstemning

_