Kostbare glasskibe sejlet hjem til ejermand

De fire skibe blev stjålet i marts måned – nu er halvdelen blevet fundet af politiet.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved et opsigtsvækkende tyveri i centrum af Helsingør blev i alt fire modeller af vikingeskibe i glas og træ stjålet fra Egeværks galleri i marts måned.

Glasskibene, der alle er unikke, forsvandt fra galleriet ved højlys dag en fredag i marts, hvor det i butikkens åbningstid lykkedes for et ukendt antal tyve at aflede en ekspedients opmærksomhed på en sådan måde, at de fire kunstværker blev listet ud af butikken.

Kunstværker, der er formgivet som vikingeskibe og tilsammen har en værdi af knap 100.000 kroner.

- Det er smadderærgerligt for de er jo fuldstændigt unikke og har deres eget navn og udtryk, fortalte ejeren Mette Bentzen til TV 2 Lorry på dagen, hvor skibene blev stjålet.

Opslag nåede bredt ud

Nu lyder historien dog noget anderledes.

Mandag er nemlig en glædens dag for Egeværk, der har fået to af de fire skibe tilbage fra Nordsjællands Politi.

- Nordsjællands Politi opfordrede os med det samme til at efterlyse de fire glasskibe på sociale medier, så det gjorde vi. Og så tog det hele bare fart. Vores efterlysning blev delt med lynets hast på Facebook. TV 2 Lorry så efterlysningen og bragte historien samme dag.

- Da vi nåede aften på dagen for tyveriet, var vores efterlysning af de fire stjålne skibe delt over 2000 gange. Vi var naturligvis oprevne over at have fået stjålet de fire skibe, og vores medarbejder havde haft en rigtig grim oplevelse, men opbakningen fra så mange mennesker var også helt overvældende, og berørte os meget, udtaler Mette Bentzen i en pressemeddelelse mandag.

Fik forløsende opkald

Efter et par måneder uden den store udvikling i sagen skete der dog noget i maj. 

Her modtog en ansat hos Egeværk en opringning fra en betjent, der havde genkendt to af glasskibene på fotos fra en politisag. 

- Heidrun og Róta, som skibene hedder, er simpelthen tilbage i god behold, og vi er imponerede over politiets arbejde og ikke mindst taknemmelige over den opbakning, vi har fået fra offentligheden, lyder det fra Lasse Kristensen fra Egeværk, der fik det forløsende opkald.

Glæden er dog ikke total. To af udstillingsstedets skibe - Ealhild og Lofar - mangles dog fortsat.

Skibene er skabt i samarbejde mellem Egeværk og glaskunstnerne fra glaspusteriet Backhaus-Brown, der også ligger i Hundested, i 2016.

De unikke glasskibe har længe været kendt blandt lokale, men i sommeren 2018 tog succesen for alvor fart, da skibene blev kurateret udsmykning til den amerikanske tv-kanal Fox Sports VM-studie på Den Røde Plads i Moskva.

Skibene Ealhild og Lofar mangler Egeværk fortsat.
Skibene Ealhild og Lofar mangler Egeværk fortsat.
Foto: Egeværk

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Sjællands Universitetshospital

Egen stue med udsigt – første etape af Region Sjællands supersygehus er klar

Sådan skal du affaldssortere

Københavnerne dumper:
Disse ting må du aldrig smide ud

Vis mere