Virksomhed: Derfor betaler vi Movia for at oprette ny buslinje

Medicinalvirksomheden Bavarian Nordic har købt en busrute hos Movia for at lette tilgængeligheden til deres fabrik for ansatte og kommende ansatte.

Nu bliver det snart meget lettere for de ansatte på den fremadstormende medicinalvirksomhed Bavarian Nordic at komme på arbejde.

I hvert fald hvis de arbejder på virksomhedens fabrik i Kvistgård, der ikke ligger allerbedst, når det gælder særligt offentlig transport.

For selvom fabrikken i Kvistgård ligger tæt på den nordsjællandske stationsby Humlebæk, er det ikke muligt at komme fra Kystbanetoget til en bus, som kører til Kvistgård.

Men med omkring 700 ansatte i virksomheden, der tilmed er i en rivende udvikling, har Bavarian Nordic nu gjort deres for, at både nuværende og kommende medarbejderne kan komme lettere på arbejde.

Buslinje til ansatte

Nu åbner Bavarian Nordic nemlig en buslinje mellem Humlebæk Station og hovedkvarteret i Kvistgård.

- Vi glæder os til at indvie den nye busrute fra Humlebæk til Bavarian Nordics produktionssted i Kvistgård. Det er vores håb, at tilbuddet om en effektiv pendling vil hjælpe vores medarbejdere i deres daglige rutiner og støtte dem i at vælge en mere klimavenlig transportform.

- Jeg er glad for at se, at samarbejdet med Movia og kommunerne (Fredensborg og Helsingør, red.) har gjort denne idé til virkelighed på kort tid, siger Russel Thirsk, som er koncernchef for global produktion, til TV 2 Kosmopol.

(Artiklen fortsætter efter boksen.)

Spørg Os - Formular

_

Movia kommer til at betjene den nye buslinje, som er finansieret ene og alene af medicinalvirksomheden, som til gengæld håber, at det bliver lettere at rekruttere nye medarbejdere til det nordsjællandske.

Det er første gang, at en virksomhed har finansieret oprettelsen af en helt ny buslinje. I foråret betalte virksomheden Fujifilm i Hillerød ekstra afgange på linje 305 til gavn for medarbejderne – men også lokalsamfundet.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Fakta om buslinje 70E

  • Buslinje 70E er dels tilpasset togtiderne på Humlebæk St. og tilpasset virksomhedens medarbejderes mødetidspunkter.

  • Bussen er finansieret af Bavarian Nordic via Helsingør Kommune, og den er planlagt i samarbejde med Movia. Fredensborg Kommune har bl.a. bidraget med stoppested på Humlebæk St., ligesom buslinje 70E også kører i Fredensborg Kommune.

  • Buslinje 70E vil supplere buslinje 353, der i dag kører til virksomheden fra Kokkedal St.

Kilde: Movia

Bus for alle - kommune glæder sig

Som Helsingør Dagblad tidligere har fortalt, er buslinjen blevet til med hjælp fra Helsingør og Fredensborg Kommune, som har godkendt virksomhedens ønske om at købe sig til en buslinje fra Movia for at forbedre forbindelsen til virksomheden med offentlig transport.

- Vi er i byrådet taknemmelige for, at en lokal stor virksomhed tager et kæmpe ansvar og viser vejen for at nytænke den kollektive transport, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) i en pressemeddelelse fra Movia.

Buslinjen hedder 70E og er tilpasset togtiderne, så den venter på de togrejsende med Kystbanen, hvis toget er forsinket. Den kører fire gange om morgenen og fire gange om eftermiddagen mellem Humlebæk Station og Bavarian Nordic i Kvistgård på alle hverdage.

Alle kan benytte bussen med almindeligt rejsekort – også selvom man ikke arbejder hos Bavarian Nordic.

De første busser til virksomheden kørte afsted mandag morgen, men ruten indvies officielt af borgmestrene Benedikte Kiær (K) og Thomas Lykke Pedersen (S) onsdag den 15. november klokken 07.50 på Humlebæk Station.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik