Otte mænd anholdt: Står bag utallige indbrud i Nordsjælland

En aktion mod organiseret indbrudskriminalitet, har ført til opklaring af et meget stort antal indbrud, især i Nordsjælland.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I en stor og koordineret politiaktion har den særlige politienhed til bekæmpelse af organiseret indbrudskriminalitet Task Force Indbrud (TFI) i samarbejde med fem politikredse anholdt otte mænd på forskellige adresser i landet.

Anholdelserne er sket på baggrund af flere måneders omfattende efterforskning af to personer, der mistænkes for hæleri ved at aftage tyvekoster, primært dyre designermøbler og lamper, fra flere personer, der mistænkes for indbrud i private hjem, virksomheder og institutioner flere steder i Danmark.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Flere af de anholdte er kendt af politiet i forvejen.

Nogle af dem er tidligere dømt for berigelseskriminalitet, og nogle af dem har tilknytning til rockermiljøet i Danmark. De otte mænd blev anholdt forskellige steder i landet. Der gennemføres ransagninger af mange adresser og lokaliteter.

Brugte internetforretning til at sælge tyvekoster

To af de anholdte sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved gennem flere måneder frem til i dag at have aftaget tyvekoster fra personer, der mistænkes for indbrud flere steder i landet, primært Jylland, Fyn og Nordsjælland.

Den ene af mændene driver i det sønderjyske område en internetbaseret forretning med speciale i køb og salg af blandt andet designermøbler.

De to mænd blev anholdt af personale fra TFI.

- Det er vores opfattelse, at mændene via annoncering på nettet har købt og solgt brugte møbler og lamper fra og til almindelige mennesker, men at de også bevidst og forsætligt har aftaget tyvekoster med henblik på videresalg, siger Bent Isager-Nielsen, politiinspektør og leder af TFI.

Den anholdte med internetforretningen sigtes desuden for groft hæleri ved i flere andre og tidligere tilfælde at have aftaget tyvekoster fra adskillige indbrud på Sjælland.

Disse sager behandles – eller har været behandlet – i TFI i forbindelse med flere store operationer og sagskomplekser om organiseret indbrudskriminalitet.

Sagerne har ført til mange sigtelser og opklaring af et meget stort antal indbrud, især i Nordsjælland.

De to mænd fremstilles i grundlovsforhør af TFI i morgen i Retten i Lyngby med anmodning om varetægtsfængsling. Retsmødet forventes afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Indbrud i hele landet

Seks af de anholdte sigtes for indbrudstyverier og/eller hæleri.

Efterforskningsmaterialet mod disse seks er forud for dagens aktion overdraget til de relevante politikredse af TFI.

Det drejer sig om indbrud i byer i Nordsjællands, Østjyllands, Syd – og Sønderjyllands, Sydsjællands og Lolland-Falsters og Fyns politikredse.

De blev anholdt på deres bopæle i Jylland, på Fyn og i Nordsjælland af personale fra politikredsene. I nogle af aktionerne deltog personale fra TFI.

Sigtelse og juridisk vurdering af disse indbrudssager, blandt andet spørgsmålet om eventuel fremstilling i grundlovsforhør og begæring om varetægtsfængsling, finder sted i de respektive politikredse.

Forventer flere sigtelser

Politiet forventer, at den kommende tids efterforskning vil føre til yderligere anholdelser og sigtelser samt opklaring af flere indbrud og hæleriforhold – også i andre politikredse end de her nævnte.

- Muligheden for at kunne komme af med stjålne effekter er forudsætningen og baggrunden for organiseret indbrudskriminalitet. Det er derfor afgørende, at hæleri afdækkes og opklares – især når det som her foregår under dække af en forretningsvirksomhed. Med dagens politiaktion mener vi at have ramt personer, der mistænkes for hæleri af særlig grov beskaffenhed samt personer, der mistænkes for organiseret indbrudskriminalitet, siger Bent Isager-Nielsen.Vis mere
20191016-160021-7-1920x1281we

Dødsdom til Irma-pigen:
Alle butikker lukker

Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

Vis mere