Syrisk flygtning er dansklærer: "Jeg betaler tilbage til Danmark"

20-årige Saleh Fallaha ankom til Danmark fra Syrien for to år siden. I dag hjælper han andre flygtninge med at blive godt integreret.

quote Jeg synes bare, det er umuligt at leve i et land uden at kunne sproget. Man har brug for at kunne kommunikere med andre

Saleh Fallaha, syrisk flygtning

Da 18-årige Saleh Fallaha blev indkaldt til den syriske hær, så han ingen anden udvej end at flygte fra sit hjemland.

Seks måneder senere ankom han til Danmark, hvor han fik opholdstilladelse.

Siden er det gået stærkt, og den nu 20-årige Saleh Fallaha har både lært at tale dansk og engelsk.

- Jeg synes bare, det er umuligt at leve i et land uden at kunne sproget. Man har brug for at kunne kommunikere med andre, siger han.

I dag læser Saleh Fallaha på HF på Espergærde Gymnasium, og i fritiden er han frivillig træner i den lokale svømmeklub. Og så hjælper han andre flygtninge i Venligboernes sprogcafe i Helsingør. 

Saleh Fallaha har også startet sit eget integrationsprojekt sammen med nogle venner. Projektet hedder Smag På Verden, og går ud på at arrangere middage for unge flygtninge i Helsingør, så de kan lære at tale dansk.

quote Andre har brug for hjælp, og jeg skal hjælpe dem, hvis jeg kan. Det er en god måde at betale tilbage til Danmark på

Saleh Fallaha, syrisk flygtning

- Andre har brug for hjælp, og jeg skal hjælpe dem, hvis jeg kan. Det er en god måde at betale tilbage til Danmark på, siger den unge initiativtager.

Første middag blev afholdt i oktober, og her var der omkring 30 fremmødte. Planen er at holde middag fire gange om året, så det bliver nemmere for deltagerne at udveksle kultur og sprog.

- Når man kan kommunikere med andre, så bliver livet nemmere. Sjovere på en måde, siger han til TV 2 Lorry. 

Spørg Os - Afstemning

_