18.000 borgere har forurenet vand i hanen - Der går flere dage, før det kan drikkes igen

Drikkevandet i Herlev Kommune er inficeret af E. Coli-bakterier, som også kaldes lortebakterier.

Siden torsdag er mellem 18.000 og 20.000 borgere i Herlev Kommune blevet anbefalet at koge vandet før brug, efter man konstaterede e. coli-bakterier i drikkevandet. 

Fredag viser de nyeste vandprøver, at der fortsat er e. coli-bakterier i vandet, og derfor står anbefalingen forud for weekenden fortsat ved magt. Det oplyser både Hofor og Herlev Kommune.

Men de mange borgere kan godt begynde at indstille sig på, at der vil gå længere tid, før anbefalingen om at koge vandet bliver ophævet. Sådan lyder det fredag fra Herlevs kommunaldirektør, Jesper Zwisler.

For når man først har fundet kilden til vandforureningen og har indskrænket denne, så vil der går dage, før man kan droppe anbefalingen. 

- Erfaringerne er, at det tager fem dage at få skyllet det hele igennem. Det kan tage fem dage men også tage længere tid. Erfaring er, at det tager fem dage - måske mere, siger Jesper Zwisler til TV 2 Lorry.

På kortet neden for kan du se, de berørte område. (Artiklen fortsætter efter billedet.)

Herlev 2
Foto: HOFOR

Flere tiltag i gang

Han siger, at man allerede fredag er i fuld gang med en række af tiltag, der skal hjælpe borgerne. 

- Vi (Herlev Kommune, red.) er i dialog med Hofor og beredskabet med henblik på, at det kommer til at strække sig over længere tid. Weekenden kan vi godt klare, slår han fast. 

Fredag har Herlev Kommune etableret vandstationer i bymidten og ved Mileparken. Her kan borgerne komme og hente vand. 

Jesper Zwisler understreger, at man er opmærksomme på, at udfordringer med at skulle koge drikkevand bliver større, jo længere tid den varer. 

- Jo længere tid, der går, jo sværere er det, hvis alt vandet skal købes ind eller koges. Det er vi opmærksom på og har derfor taget kontakt til beredskab og Hofor. Vi er ved at undersøge, om vi skal opstille vandvogne/vandtanke strategiske steder. 

- Vi kigger på hvordan vi kan sikre situationen fremadrettet. Det er vi i gang med at forberede, men forholder os i startboksen. Lige nu har vi håndteret weekenden og har styr på den. Hvis vandet ikke er rent på mandag, begynder vi at udrulle beredskabet, siger han.

Vandtårn mulig forureningskilde

Det har endnu ikke være muligt af fastslå en årsagen til forureningen, men der er en mistanke om, at det kan stamme fra kommunens vandtårn. Derfor er vandtårnet taget ud af drift.

- Vi arbejder derfor på højtryk for at finde kilden til forureningen, ligesom vi vil skylle vores vandsystem igennem og har iværksat ekstra mange prøvetagninger, udtalte Brian Hansen, der er forsyningsdirektør for vand og spildevand i Hofor, torsdag. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik