Aakriti har vundet Sygeplejeprisen 2023: Hjælper børn gennem leg frem for medicin

27-årige Aakriti har vundet Sygeplejeprisen 2023, fordi hun har fundet på et aktivitetsprojekt, der hjælper børn i mistrivsel.

Hun har både været barnepige, lektiehjælper og behandlet nyfødte på hospitalet.

Børn er nemlig mere eller mindre omdrejningspunktet i Aakriti Rahbeks liv.

Ikke mindst i hendes nuværende virke som sygeplejerske på børneafdelingen på Herlev Hospital.

quote De her små succesoplevelser er med til at vise børnene, at de her helt normale.

Aakriti Rahbek

I Center for Socialpædiatri arbejder hun med børn, der af forskellige årsager har mistrivedes så længe, at de er begyndt at få symptomer og smerter i kroppen. Og eftersom afsnittet ikke bruger medicinering som løsning på problemerne, må der tænkes i alternative redskaber.

Et af de redskaber er det aktivitetsprojekt, som Aakriti Rahbek har fundet på - og som hun altså nu har vundet Sygeplejeprisen 2023 for.

Sygeplejeprisen

Herlev Hospital uddeler hvert år en Sygeplejepris til en sygeplejerske, der har ydet en helt særlig indsats for at udvikle sygepleje, der indfrier hospitalets ambition 'Godt Behandlet'. Det er hospitalsdirektionen, der overrækker prisen på 25.000 kr., som den prisvindende afdeling kan anvende til udvikling, der retter sig mod fortsat optimering af den kliniske faglighed, og dermed understøtter sygeplejen.

Aktivitetsprojektet består af en række skemalagte aktiviteter for de børn, der er indlagt på afsnittet. Blandt andet fysiske aktiviteter, højtlæsning og krea- og filmaftener.

- De her børn kommer jo fra mistrivsel og har måske oplevet meget modgang i deres liv. Og de her små succesoplevelser er med til at vise dem, at de her helt normale, og at de også godt kan. Lige som andre børn også kan, siger hun om den lindrende effekt, aktiviteterne har på børnenes symptomer.

Foruden æren ved at vinde årets Sygeplejepris, får Aakriti Rahbek 25.000 kroner, som hun vil bruge på at udforske andre non-farmakologiske redskaber til at behandle børnenes symptomer.

Du kan møde Aakriti og høre mere om projektet i videoen øverst i artiklen.

Spørg Os - Afstemning

_