Her er tiltalen mod 29-årig for drabet i Elverparken

Anklager afventer mentalundersøgelse i sagen om drabet på gravide Louise Borglit, før strafkrav står klart, siger han til Ritzau.

En aktindsigt i anklageskriftet mod den mand, der er tiltalt for at have dræbt den gravide Louise Borglit, viser en ganske kort tiltale.

- Ved den 4. november 2016 cirka klokken 19.07 i Elverparken i Herlev med knivstik at have dræbt den gravide, står der i anklageskriftet, som TV 2 Lorry er i besiddelse af.

I anklageskriftet fremgår det også, at den 29-årige er sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237, der kan, hvis han bliver dømt, give fængsel fra fem år til livstid.

Anklagemyndigheden tager dog allerede forbehold for, at der kan komme en anden straf end fængsel. 

Til Ritzau oplyser anklager Bo Bjerregaard, at det kan være anbringelse på et hospital eller forvaring. Men det er endnu uvist, da den 29-årige fortsat er ved at blive mentalundersøgt på et sygehus.

Tidligere på dagen oplyste Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry, at den tiltalte frivilligt havde accepterede, at hans varetægtsfængsling blev forlænget.

Drabet på den gravide kvinde fandt sted i Elverparken i Herlev tilbage i november 2016. Nyheden om tiltalen kommer derfor godt seks år efter drabet.

Opsigtvækkende efterforskning

I årevis var ingen sigtet i sagen.

Men i foråret kunne politiet oplyse, at en mand var sigtet for det brutale drab efter en noget utraditionel efterforskning.

Da manden i begyndelsen af maj blev fremstillet i retten, kom det frem, at en politiagent med dæknavnet "Frank" lod sig indsætte i Enner Mark Fængsel med den nu tiltalte mand.

Agenten og den i dag 29-årige fik i fængslet et fællesskab. Den tiltalte vidste dog ikke, at han talte med en agent, eller at der var blevet installeret rumaflytning, så betjente kunne lytte med i de to mænds samtaler.

De to blev efterhånden fortrolige, og den nu tiltalte endte med at komme med flere detaljer om drabet.

Den 30. marts i år indrømmede den 29-årige - ifølge anklagemyndigheden - drabet på Louise Borglit og fortalte, hvordan han kom af med det gerningsvåben, der aldrig er blevet fundet.

Det vides endnu ikke, hvornår sagen skal for retten, da den ikke er blevet berammet. Den 29-årige nægter sig skyldig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik