116 skolebørn hjemsendt efter coronasmitte i Herlev

Der er konstateret smittetilfælde på to daginstitutioner og to skoler i Herlev.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I den forgangne uge har Herlev haft tilfælde af covid-19 fordelt på to daginstitutioner og to skoler.

To ansatte og to skoleelever er testet positiv for smitte med covid-19 og er hjemsendt. Derudover er børn og ansatte, som vurderes at have været i risiko for at blive smittet, hjemsendt. I alt er 116 skolebørn blevet sendt hjem, oplyser Herlev Kommune til TV 2 Lorry.

Peter Nielsen, der er formand for Børne- og Udannelsesudvalget, oplyser, at det drejer sig om elever fra Herlev Byskole og Lindehøjskolen. Han kan også oplyse, at den ene af de to dagsinstituioner, der er ramt af covid-19, er Anishaven.

- Jeg er ærgerlig over, at der er opstået de her smittetilfælde. Men jeg er tryg ved den hurtige måde, man har reageret på ude på skolerne og i daginstitutionerne. De har udvist passende omhu og reageret hurtigt, og det skal de have ros for, siger Peter Nielsen (Soc.dem).

I en pressemeddelelse skriver kommunen, at forældre til de hjemsendte børn ligesom de hjemsendte ansatte har fået vejledning om, hvordan de skal forholde sig, og at de er informeret om myndighedernes anbefalinger om hjemmeisolation, smitteopsporing og test.

De hjemsendte skoleelever modtager fjernundervisning, indtil de igen kan vende fysisk tilbage på skolebænken.

Øvrige forældre i de berørte dagtilbud og skoler er orienteret via forældreintra/AULA om, at børnene fortsat kan møde i dagtilbud og skole, men at alle skal være særligt opmærksomme på eventuelle symptomer på sygdom.

Smitteopblussen på skoler

Flere af landets kommuner oplever for tiden en opblussen af COVID-19 smittetilfælde, navnlig på uddannelses- og daginstitutioner.

Det gælder også kommuner, der ligger geografisk nær Herlev. I Hvidovre Kommune blev 200 skoleelever tidligere på ugen sendt hjem fra skole, fordi otte elever fordelt på tre skoler havde fået konstateret coronavirus.

I Hvidovre har kommunen nu skærpet sit fokus på forebyggelse af smittespredning på skolerne. Og også i Herlev følger den kommunale ledelse udviklingen tæt.

- Det er afgørende for at sikre en aktiv og målrettet indsats i forhold til den seneste udvikling, skriver kommunen i sin pressemeddelelse.

Otte Herlev-borgere smittet på en uge

Ud over de fire smittetilfælde i daginstitutioner og skoler i Herlev viser Statens Serum Instituts opgørelse af smittetilfælde søndag, at der de seneste syv døgn er konstateret sammenlagt 11 smittetilfælde i Herlev Kommune.

Stigningen i antallet af smittede betyder, at testningen af kommunens ansatte, der har kontakt til sårbare og udsatte grupper, intensiveres.

Det drejer sig om ansatte på sundheds- og ældreområdet, som nul vil blive testet for smitte med covid-19 hver fjortende dag, indtil smittetallet i Herlev igen kommer under 20 tilfælde per 100.000 borgere. Søndag ligger tallet på 38 tilfælde.

- Når det sker, overgås igen til testning hver sjette uge, oplyser kommunen.

Opfordrer borgere til at udvise fælles ansvar

For at få nedbragt smittten opfordrer Herlev Kommune alle borgere til fortsat at hjælpe med at forebygge smitte.

- Vi har et fælles ansvar for at passe på og tænke på hinanden, så der i Herlev ikke opstår yderligere smittespredning. Det kan man som borger gøre ved at følge myndighedernes anbefalinger, lyder det i pressemeddelelsen.

Der er indtil nu blevet registeret 196 tilfælde af coronavirus blandt indbyggerne i Herlev. Det svarer til 677 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Trods de nye smittetilfælde i Herlev er der fortsat et stykke vej op til kommunerne på den københavnske vestegn, der har været hårdt ramt den seneste tid. Det gælder Albertslund, Brøndby, Hvidovre og Vallensbæk.

I Vallensbæk Kommune viser tal søndag, at der de foregående syv dage havde været 11 smittetilfælde - svarende til 66,4 per 100.000 indbyggere. Det er p.t. det højeste antal blandt landets kommuner. 

Myndighedernes anbefalinger

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring
  • Hold afstand - og bed andre om at tage hensyn
     

Konstateres man smittet med COVID-19, kan Sundhedsstyrelsens vejledning om, hvordan man skal forholde sig, findes her:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Naar-du-er-smittet-med-coronavirus-skal-du

https://www.sst.dk/da/corona/Hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/Naere-kontakter
 

Er man nær kontakt til en person, der er konstateret smittet med COVID-19, kan Sundhedsstyrelsens vejledning om, hvordan du skal forholde sig, findes her:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Til-dig-der-er-naer-kontakt-til-person-med-ny-coronavirus
 

Yderligere informationer om COVID-19 kan findes på www.SST.dk

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere