Godt nyt til 35.000 daglige bilister: Ny motorvej tættere på

Vejdirektoratet starter nu det foreudgående arbejde før anlæggelsen af en ny Hillerødmotorvej.

I flere år har borgere, borgmestre og politikere fra Nordsjælland presset på for at få forlænget Hillerødmotorvejen fra området nær Allerød helt frem til motortrafikvejens ophør nord for Hillerød. 

Og nu kan parterne endelig klappe i hænderne - i hvertfald foreløbigt.

I december 2016 afsatte alle partier i Folketinget - undtagen Enhedslisten og Alternativet - nemlig 12 millioner kroner til en undersøgelse af projektets miljøpåvirkning - en forudsætning for at komme igang med selve byggeriet.  

Og det er netop, hvad Vejdirektoratet nu vil begynde på. 

Stor trængsel for flere tusinde bilister

Udvidelsen af motorvejen er tiltrængt for de cirka 35.000 biler, som hver dag kører på den sydligste del af strækningen, og de cirka 18.000 biler, som benytter den nordligste del. 

Af Vejdirektoratets kommissorium fremgår det, at der hver dag er kolonnekørsel, som tager til i tæthed jo længere sydpå, man kommer. 

Om eftermiddagen er der ligeledes lang kø inden strækningen ved Hillerødmotorvejens ophør og overgangen til motortrafikvejen. 

 
 
Foto: Vejdirektoratet

Godt for væksten

Fortalerne for en motorvejsudvidelse peger på, at projektet ikke kun vil være godt for de mange irriterede bilister, der må holde stille morgen og eftermiddag, men også for væksten i hele Region Nordsjælland. 

Kapicitetsproblemerne påvirker nemlig erhvervslivets transporter, pendlertrafikken og øvrige offentlige veje i området. 

- De (Folketingspolitikerne, red.) har fået øjnene op for, hvor stor en vækstmotor Nordsjælland er. Vi er en væsentlig del af Københavns arbejdsmarked, har borgmester Kim Valentin, der er borgmester i Gribskov Kommune, tidligere argumenteret til TV 2 Lorry. 

Han ønsker på sigt en udbygning af vejnettet hele vejen til Helsinge.

De nuværende undersøgelser fra Vejdirektoratet forventes at være færdige om cirka to år. 

Herunder kan du se TV 2 Lorrys indslag om fordelene ved motorvejsinvesteringer i Nordsjælland, der blev vist den 21. marts i 2016:

 

 

Spørg Os - Afstemning

_