Fie viderefører Hækkerup-arven og stormer ind i Folketinget

Folketinget har været efterladt uden en Hækkerup siden maj i år, men efter tirsdagens Folketingsvalg står det klart, at den næste generation tager over.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snart er der igen en Hækkerup på plads i Folketinget.

Det står klart, efter at de personlige stemmetal i Nordsjællands Storkreds er blevet talt.

Fie Hækkerup, der er datter af den tidligere justitsminister Nick Hækkerup, får nemlig 5789 personlige stemmer og stormer dermed ind i Folketinget.

- Jeg har lige fået det at vide og er helt rundt på gulvet. Min far ringede lige og videregav mig tallene. Han er rigtig glad og stolt. Jeg er meget stolt og ydmyg. Det er jo en kæmpe tillid, som folk i Nordsjælland har vist mig, siger hun til TV 2 Lorry.

Fie Hækkerup har opnået flest stemmer blandt socialdemokraterne i Nordsjællands Storkreds. Hun slår blandt andet Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, med 1142 personlige stemmer. 

Og selvom den unge Hækkerup havde både håbet og troet på, at hun ville opnå en plads i Folketinget, så er hun meget overvældet over netop denne del af resultatet.

- Det er helt vildt. Jeg kunne ikke forestille mig det i min videste fantasi. De seneste uger har jeg holdt snuden i sporet, ført valgkamp og håbet, det kunne lykkes. Det er helt meget overvældende, siger hun.

- Vi er vist alle sammen lidt overraskede over, at det er gået så godt , siger hun med henvisning til sin familie, som hun er sammen med. 

Hækkerup-klanen består 

Hækkerup-navnet er langt fra nyt dansk politik, faktisk er det lidt af en klan. 

Lars Andersen Hækkerup blev som familiens første valgt som folketingsmedlem for partiet Bondevennerne i 1849. 

Senest var familien repræsenteret i Folketinget med Nick Hækkerup.

Han gik dog af som justitsminister i maj i år, da han forlod dansk politik for at blive direktør i Bryggeriforeningen. 

Dermed stod Folketinget uden en Hækkerup for første gang i 40 år. 

Også Nick Hækkerups bror Ole Hækkerup har i en årrække være ordfører for Socialdemokratiet ligesom hans hustru, Karen Hækkerup, har været socialdemokratisk minister. 

Nick og Ole Hækkerup er oldebørn af det tidligere medlem af Folketinget Hans Kristen Hækkerup og barnebarn af den forhenværende minister Per Hækkerup. Deres onkel Hans Hækkerup var i en årrække forsvarsminister under Poul Nyrup. Vis mere
ANDERS

”Bevar Irma”:
Kunder vil danne ring om butikkerne og madanmelder samler underskrifter

Søs, Freja og Alvilda

Søs, Freja og Alvilda skal stå i spidsen for omstridt socialt medie i kommune

Vis mere