Lov forhindrer Sofie i at donere modermælk - nu kræves der svar fra minister

Folketingsmedlem Karina Adsbøl vil have minister til at forholde sig til lovgivning, der forhindrer borgere i at donere modermælk og modtage hjemmepasningstilskud samtidig.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er det rimeligt, at lovgivningen spænder ben for, at man kan donere modermælk til for tidligt fødte børn samtidig med at man modtage hjemmepasningstilskud?

Det er et af de spørgsmål, der har rejst sig, efter at TV 2 Lorry onsdag bagte historien om Sofie Pagh Nymark Andersen, der står til at blive ramt af netop den problemstilling.

En af dem, som nu stiller spørgsmålet, er folketingsmedlem og tidligere medlem af Dansk Folkeparti Karina Adsbøl.

quote Jeg synes, det virker til, at vi har et rigidt system, og jeg synes, det er problematisk, at man sætter en barriere for, hvad man kan hjælpe med

Karina Adsbøl, løsgænger

Den nuværende løsgænger har således rejst spørgsmål til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til at besvare spørgsmålet.

- Jeg synes, det virker til, at vi har et rigidt system, og jeg synes, det er problematisk, at man sætter en barriere for, hvad man kan hjælpe med, siger Karina Adsbøl til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det er til gavn for de små spædbørn. Det er godt, man kan hjælpe på den måde, det skal ikke gå ud over ens økonomiske situation. Derfor har jeg rejst spørgsmålene til ministeren, siger Karina Adsbøl med henvisning til de spørgsmål, som hun har stillet.

(Ariklen fortsætter efter faktaboksen.)

Karina Adsbøls spørgsmål til ministeren

Kan ministeren bekræfte, at en mor, der ønsker at passe sit barn hjemme og modtager et hjemmepasningstilskud fra kommunen, ikke længere må donere brystmælk til syge og for tidligt fødte på landets neonatal afdelinger, fordi det honoreres med et symbolsk beløb, der ikke kan fravælges, og vil ministeren i så fald rette op på dette, så der fortsat vil blive doneret mælk til for tidligt fødte eller syge spædbørn?

Kilde: ft.dk

Lov giver ikke mening 

Som TV 2 Lorry kunne fortælle onsdag,  donerer 34-årige Sofie Pagh Nymark Andersen sin overskydende mælk til Kvindemælkcentralen på Hvidovre Hospital, hvor det bliver givet videre til for tidligt fødte børn.

For hver liter modermælk hun donerer til Hvidovre Hospital, modtager hun betaling, som hun ifølge lovgivningen skal tage imod.

Og det er netop grundet dette beløb, at lovgivningen spænder ben for hende.

quote Jeg ved jo, at der er børn, der har brug for mælken, så jeg kan ikke forstå, at man kan sige nej tak, når nogen tilbyder det

Sofie Pagh Nymark Andersen

For Sofie Pagh Nymark Andersen står til at skulle modtage et tilskud fra Hillerød Kommune til at passe sin lille datter hjemme.

Og når man modtager hjemmepasningstilskud i Danmark, så må man ikke have nogen anden indkomst.

- Jeg synes, at det er helt enormt trist. Jeg ved jo, at der er børn, der har brug for mælken, så jeg kan ikke forstå, at man kan sige nej tak, når nogen tilbyder det, sagde Sofie Pagh Nymark Andersen onsdag til TV 2 Lorry.

Spørger man Karina Adsbøl, så giver det altså ikke mening.

- Jeg synes bestemt, at man skal kigge på reglerne. Jeg synes ikke, det virker rimeligt. Nu vil jeg afvente ministerens svar, men jeg synes, at man bør lave reglerne om, så det giver mening, siger Karina Adsbøl.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en reaktion fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Ministeren har dog ikke haft mulighed for at medvirke.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Henrik Lynghus Furesø

For fire år siden fik Henrik “en underlig idé” - nu kan søvarme være på vej ud i dine radiatorer

Helene

Hundredvis af mennesker til cannabis-demonstration: "Lad os prøve det af. Lad os prøve noget nyt"

Cykel Cyklist Rødt lys Spørg Os Trafik Højresving trafikskilt Politi lovgivning

Maja undrer sig: Hvorfor må man svinge til højre for rødt lys så få steder?

Vis mere
Maya Børnehuset SIV

Mayas familie knækkede først, da hun blev erklæret rask

DSB s-tog trafikændring Linje F

DSB varsler køreændringer på linje F i hele oktober

Vis mere