25-årig lyndømt for stalking: 'Vi skal sende et klart signal'

Der gik kun få timer fra en 25-årig mand blev anholdt til en dommer idømte ham fængsel for stalking.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 25-årig mand fra Taastrup kan se frem til at tilbringe juledagene bag tremmer, efter en dommer ved Retten i Glostrup tirsdag idømte ham 60 dages fængsel for stalking. 

Politiet anholdt ham natten til tirsdag, og årsagen til den hurtige dom og fængsling skal findes i, at han så sent som en måned forinden ligeledes var blevet dømt for at stalke den samme kvinde. 

Ved den lejlighed havde han fået 40 dages fængsel, men mens han ventede på at afsone dommen, valgte han altså at fortsætte med at chikanere kvinden, han tidligere havde haft en nær relation til.

Invaliderende for ofrene

Og den hurtige reaktion fra både Københavns Vestegns Politi og anklagemyndigheden er ikke tilfældig, fortæller sagens anklager, Natalja Fryd Lindberg, til TV 2 Lorry. 

- Stalking er invaliderende både fysisk og psykisk for ofrene, og derfor reagerer vi omgående, når vi ser de her sager, siger hun og peger både på en øget politisk bevågenhed og den relativt nye 'stalkingparagraf' som helt afgørende for den målrettede indsats for at hjælpe ofrene for stalking. 

- Ved årsskiftet blev paragraf 242 tilføjet til straffeloven, og den har været afgørende for, at der nu er en juridisk beskyttelse af ofrene for stalking, så en gerningsmand som udgangspunkt kan se frem til 40 dages fængsel som minimum, siger Natalja Fryd Lindberg.

Overraskende mange sager

Den nye tilføjelse til straffeloven er også kendt som den såkaldte 'stalkingparagraf', og hvor den altså sender stalkerne bag tremmer, så er det en en væsentlig forskel til tidligere, hvor de samme sager ofte kun førte til bøder til gerningsmanden. 

Og ifølge anklageren ved Vestegnens Politi har den nye lovgivning ikke kun været tiltrængt i forhold til at hjælpe ofrene for stalking, den har også været flittigt i brug i politikredsen, siden den blev indført. 

- Jeg tror, at mange ville blive overrasket over, hvor ofte sager som de her sker. Alene i år har vi oprettet en hel del sager hos os, og omfanget af det er også kommet lidt bag på mig, men derfor er det kun ekstra vigtigt, der bliver sat ind overfor det, siger hun. Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol


Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Metrolinje KBH

Se kortet:
Her vil flertal lægge ny metrolinje i København

20180807-153213-6-5406x3604ma

Nyt gennembrud: Forskere finder årsag til hyppig hjernesygdom

Vis mere