Dræbte 19-årig rapper: Nu er dommen faldet

Den drabsdømte kom selv i livsfare under knivdrabet, men overlevede. Han får 11 års fængsel og udvises.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 22-årig mand er tirsdag idømt 11 års fængsel for drabet på den 19-årige rapper Milan Rahim ved et fatalt sammenstød mellem to grupper i Høje Taastrup i 2021.

Dommen er faldet ved Retten i Glostrup, hvor knap 20 betjente har holdt styr på omkring 30 fremmødte. Kun den tætteste familie blev lukket ind, og alle blev kropsvisiteret.

Den drabsdømte hedder Hunar Salimi og har været varetægtsfængslet siden drabet i 2021.

Retten har vurderet, at han overskred grænserne for nødværge, da han 14. november 2021 stak Milan Rahim i brystet med en kniv, hvilket medførte rapperens død to dage senere.

Hunar Salimi udvises af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Knivstikkeriet skete som led i et sammenstød mellem to grupper i Cederlunden i Taastrup. Salimi var i den ene gruppe, Milan Rahim i den anden.

I Rahims gruppe var også to 19-årige, som tirsdag ligeledes er blevet dømt i sagen.

De hedder Adam Kayed og Mads Vestergaard. Mændene er dømt for under sammenstødet at have forsøgt at dræbe Salimi. Straffen lyder på seks års fængsel.

Hugget med machete

Salimi blev under sammenstødet hugget med en machete, der havde et knivblad på 36 centimeter. Det har ikke været muligt at klarlægge, hvem der førte macheten af Adam Kayed, Mads Vestergaard og afdøde Milan Rahim.

Selv stak Hunar Salimi med en kniv Milan Rahim i brystet, hvilket medførte skader i rapperens venstre lunge og hjerte.

Salimi var i livsfare, men kom sig efter skaderne. Det gjorde Milan Rahim ikke, og han måtte hentes med ambulance, men døde to dage senere.

Salimi er ved tirsdagens retsmøde iklædt en sort sweater og sorte bukser. Han og hans forsvarer sidder i retslokalet bag de tre andre dømte i sagen.

Ud over Salimi og de to 19-årige er en fjerde mand, en 21-årig, også dømt i sagen. Han har fået 60 dages fængsel for trusler og modtager dommen.

At den drabsdømte selv er offer i sagen, vidner et stort ar i hans baghoved om. Men retten har altså ikke vurderet, at han kunne gå fri efter lovens regler om nødværge.

Anker dommen

Senioranklager Rasmus Kim Petersen fortæller efter retsmødet, at han er ganske tilfreds med dommen.

- Man kan udlede af dommen, at der stadig er en række ubesvarede spørgsmål. Men man har i hvert fald kunnet lægge en kniv i hånden på en drabsmand og også fundet to andre skyldige i drabsforsøg, siger han.

Senioranklageren krævede, at Salimi fik 14 år. Dommen lød kun på 11 år.

- Her redegjorde retten for, at udgangspunktet i normalsituationen ville have været de 14 år. Det var ikke nødværge, men der var alligevel nogle omstændigheder, der gjorde, at straffen skulle være mildere, siger han.

Salimi valgte på stedet at anke dommen til landsretten. De to, der er idømt seks års fængsel for drabsforsøg, har udbedt sig betænkningstid i forhold til anke.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Claus Helmer

Claus fik hjertestop under Royal Run: Nu leder han efter dem, der var med til at redde hans liv

Pris til forskningsprojekt om abort

Hvorfor dør mit foster? Henriettes banebrydende forskning forklarer spontane aborter

Rutsjebane eksperter

Rutsjebane-eksperter tester Tivoli: ''Der er noget over parkerne i Danmark''

Vis mere
20120521-154905-5-6144x4096ma

Risiko for metalstykker i spinatpasta

20220702-024522-L-6240x4160ma

Jada aflyser koncerter - Erstatning er fundet til Fredagsrock

Vis mere