Oversigt

Seneste nyt

Endnu en kommune ramt af valgkoks: 'Jeg bliver bekymret'

Endnu en kommune har haft problemer med at fremvise de korrekte opstillingslister over folketingskandidater. 

Denne gang er det Høje-Taastrup Kommune, der har begået fejl i forhold til at fremvise den fulde liste af folketingskandidater, hvilket har betydet, at hverken Enhedslisten eller Frie Grønne har fremgået, når borgere har mødt op for at brevstemme. 

Det bekræfter Indenrigs- og Boligministeriet over for TV 2 Lorry. 

Mandag kunne TV 2 Lorry afsløre, at et lignende problem var sket i Frederikssund, hvilket førte til, at 120 borgere blev tilbudt at brevstemme igen. 

Både i Frederikssund og Høje-Taastrup var det udelukkende Enhedslisten og Frie Grønne, der ikke fremgik af opstillingslisten, og Frie Grønnes pressechef, Bjarke Charlie Serritslev, er det bekymrende, at der ikke er styr på valgafviklingen. 

Menneskelig fejl

- Jeg tror ikke, det er en hetz mod Enhedslisten og Frie Grønne, men jeg er da bekymret, når jeg kun hører om fejlen i Frederikssund i pressen, og vi i sagen fra Høje Taastrup kun blev opmærksom på det, efter vi blev kontaktet af en borger, siger Bjarke Charlie Serritslev til TV 2 Lorry. 

- Det er temmelig bekymrende, at der ikke er bedre styr på det, for det giver nemt et indtryk af, at problemet måske er mere omfattende end de to tilfælde, siger han. 

TV 2 Lorry har været i kontakt med Indenrigs- og Boligministeriet, hvor de oplyser, at der er tale om menneskelige fejl i begge tilfælde. 

- Det er en menneskelig fejl, der er sket i de to kommuner, hvor de har anvendt en fortegnelse over partier, der bruger sideordnet opstilling, og ikke den fortegnelse, der indeholder alle de opstillede partier og kandidater. Enhedslisten og Frie Grønne bruger partilisteopstilling og var derfor ikke anført på den fortegnelse, som kommunen anvendte, siger valgkonsulent i Indenrigs- og Boligministeriet, Christine Boeskov, der også fortæller, at berørte borgere skal have mulighed for at stemme igen.  

- Ministeriet har bedt de to kommuner om at underrette alle de berørte vælgere om fejlen, så de har mulighed for at brevstemme igen, hvis de ønsker det.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Høje-Taastrup Kommune. Her oplyser de, at de ikke kan kommentere yderligere på sagen mandag aften. 

Har du oplevet lignende problemer i forbindelse med afgivelse af brevstemme, er du velkommen til at kontakte TV 2 Lorry på redaktion@tv2lorry.dk.