Kommune vil pakke motorvej ind i solceller: "Perspektivet i det her er enormt"

Høje-Taastrup Kommune har bevilget mere end 600.000 kroner til en undersøgelse af, hvordan man bedst reducerer motorvejsstøj.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kan man pakke en motorvej ind i solceller, reducere støjen - og til sidst lade energien fra solcellerne finansiere hele projektet?

Det krydser Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler fingre for.

Tirsdag aften vedtog et enigt byråd nemlig at bevilge 650.000 kroner til et rådgivende ingeniørfirma, der netop skal undersøge muligheden for at pakke motorvejen, der løber gennem Fløng og Hedehusene, ind.

- Et enigt byråd har sagt, at det er værd at give en chance og bruge de 650.000 kroner på en  forundersøgelse, og hvis det kan lade sig gøre, så er perspektiverne enorme, siger Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

quote Der er mange hvis'er, men hvis det kan lade sig gøre, så kan det betyde utroligt meget.

Michael Ziegler, borgmester Høje-Taastrup Kommune

Helt konkret skal rådgivningsfirmaet, KI Rådgivende ingeniører Aps, på politikernes foranledning undersøge mulighederne for at lukke motorvejen inde med det formål at reducere støjen.

Samtidig vil man altså etablere vedvarende energi på overfladen ved at dække den med solceller.

Høje-Taastrup som det gode eksempel

Det er borgmesterens helt store håb, at det er muligt både at reducere støjen fra motorvejen og samtidig lade projektet blive finansieret af den energi, som solcellerne indsamler.

For kan det lade sig gøre, så kan Høje-Taastrup Kommune blive foregangskommune, mener Michael Ziegler:

- Der er mange hvis'er, men hvis det kan lade sig gøre, så kan det betyde utroligt meget. For hvis det hænger økonomisk sammen, reducerer støjen og endda kan finansieres af solcellerne, så har vi fat i noget, der også kan gøres andre steder, siger han til TV 2 Lorry.

Det fremgår af referatet fra byrådets møde tirsdag aften, at byrådet har tilføjet et nyt punkt til indstillingen, der går på, at der skal ske en vurdering af, hvilken påvirkning det pågældende projekt vil have på miljøet.

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere