Op mod 32.000 spejdere indtager Sjælland: Sådan påvirker det trafikken

Man forventer at op mod 32.000 deltagere og 60.000 gæster vil besøge spejderlejren, der begynder lørdag og er Nordens største.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi vil være der – og samtidig må trafikanter i området indstille sig på, at der kan blive trafikale udfordringer.

Sådan lyder meldingen fredag fra Vestegnens Politi forud for Nordens største spejderlejr, der skydes i gang lørdag.

Her forventes det, at der vil ankomme 90 busser og 300 personbiler i timen, når op mod 32.000 deltagere mødes til den store spejderlejr, der afholdes i Hedeland Naturpark i Hedehusene på Sjælland.

Og det kommer altså til at påvirke trafikken i området.

- Da størstedelen af deltagerne på lejren er børn og unge, har Spejdernes Lejr lavet en række sikkerhedsmæssige trafiktiltag, skriver arrangørerne på Spejdernes Lejrs hjemmeside.

Det betyder at en del af Brandhøjgårds- og Stærkendevej vil være spærret helt af for almindelig trafik, mens spejderlejren løber af staben.

Afspærringen træder i kraft lørdag 23. juli klokken 7 og frem til 31. jul klokken 23:59, oplyses det på både Spejdernes Lejr og Høje-Taastrup Kommune respektive hjemmeside.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen.)

Sådan afspærres vejene

  • Afspærringen af Brandhøjgårdsvej løber fra Stenbuen til Stærkendevej

  • Afspærringen af Stærkendevej gælder fra Golfklubben til Ellebjergvej

    Kilde: Spejdernes Lejr

7.000 parkeringspladser

For at undgå kaos har Spejdernes Lejr arrangeret, at frivillige vil omdirigere trafikken.

- Derudover vil Spejdernes Lejr sørge for relevant skiltning samt tage en dialog med omkringliggende firmaer, så de er advaret om ændringerne, oplyses det. 

Samtidig er der etableret mere end 7.000 midlertidige parkeringspladser for at sikre, at folk ikke parkerer bilerne i vejkanten. 

Kræver kørselstilladelser

Beboerkørsel vil fortsat været tilladt. 

- Hvis du bor på de berørte veje, vil du dog stadig kunne køre på dem. Vær opmærksom på, at den spærrede del af Stærkendevej ensrettes fra Øst mod Vest, skriver Høje-Taastrup Kommune.

Borgere, som bor i området, havde frem til 9. juli mulighed for at søge om op til to køretilladelser frem mod spejderlejren.

Derudover er der en række omstændigheder, som undtagelsesvis kan få lov at passere afspærringerne.

- Kunder til ”indespærrede virksomheder”, akut tilkaldt hjælp til opstaldede heste (beslagsmede/dyrlæge mv.), vagtlæger, jordemødre og lignende behøver naturligvis ikke køretilladelse, men skal være forberedt på at blive udspurgt om deres ærinde, understreger Høje-Taastrup Kommune

Faciliteter som en hel by

Spejderlejren, der er Nordens største, bliver afholdt 23. juli til 31. juli 2022.

Og det kræver gode faciliteter, når op mod 32.000 deltager skal tilbringe en uge sammen, så kræver det gode faciliteter.

- Vi bygger en hel by, hvor vi har et supermarked, butikker og restauranter. Vi har vores vagtcentral, brandcentral og kæmpe catering til alle de mange frivillige, der er herude, som skal have noget mad. De har ikke tid til selv at skulle lave mad over bål, har Jesper Juul Nielsen, der er udvalgschef for Events og Lejrbål i Spejdernes Lejr, tidligere fortalt til TV 2 Lorry.

Som en del af forberedelserne er der blevet bygget et hospital på lejrpladsen.

- Vi kommer til at kunne behandle både skader og sygdom her, og så har vi også ambulancer tilknyttet, så vi kan sende folk videre, hvis der opstår noget akut.

- Når man samler 32.000 mennesker, så er det jo det samme som en by, og derfor vil vi også se sygdomme, som man almindeligvis ser i en by. Så vi skal selvfølgelig have et lejrhospital, og det bliver indrettet med både strøm og vand, udtalte Jesper Juul Nielsen til TV 2 Lorry.

I indslaget nedenfor kan du se eller gense, hvordan det så ud, da Spejdernes Lejr blev bygget. 

Et felthospital, en dome, et butikstorv og meget andet. I Hedelands gamle grusgrave mellem Høje Taastrup og Roskilde opfører frivillige lige nu rammerne omkring næste uges Spejdernes Lejr, hvor 32.000 spejdere og i alt 60.000 gæster eller deltagere sammen vil udgøre Nordens største spejderlejr.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

elcykler

Kommune bruges i svindelnummer: Nu advarer politiet

Johan Olsen på scenen

Han kalder det sit livs vigtigste album - alligevel var han tæt på at takke nej til rollen

Vis mere
TV-version.00_00_56_03.Still002

Stine har stor succes med sin simple mad Vi skal fjerne presset ved at invitere middagsgæster

20181215-025439-L-1920x1281we (2)

42-årig død under anholdelse på Køge-egnen

Vis mere