”Vi gjorde vores bedste for at holde dem i live,” fortæller øjenvidne til dobbelt knivdrab

Tre teenagere blev mandag aften stukket med kniv i Taastrup, hvoraf to døde. Et øjenvidne beskriver, hvordan han sammen med to andre ydede førstehjælp.

Blomster, stearinlys og afskedsbreve er lagt ud på stedet, hvor to teenagere på 17 og 18 år mandag aften blev knivdræbt og en tredje såret i en tragedie, der har rystet lokalsamfundet i Taastrup.

Tirsdag eftermiddag har en 17-årig meldt sig selv, men politiet efterforsker fortsat sagen og mener at vide, at mere end en gerningsperson er involveret. Motivet er fortsat ikke klarlagt.

Tirsdag talte TV 2 Kosmopol med et øjenvidne, for hvem den traumatiske hændelse kom meget tæt på.

Personen, hvis identitet TV 2 Kosmopol er bekendt med, fortæller, at han og hustruen mandag aften overhørte tumult, skrig og efterfølgende råb om hjælp, hvorefter de ilede til stedet.

- Vi opdager, at der er fem-seks personer, hvoraf to af dem ligger på jorden. To andre er gået i panik, og de to, der ligger på jorden, er livløse. Den tredje, som er blevet stukket i benet, er også i panik, siger han.

Straks herefter gik han sammen med konen og en tredje bekendt i gang med at yde førstehjælp til de sårede teenagere i form af hjertemassage og pres på stiksår.

- Vi gjorde vores bedste for at holde dem i live. Vi gjorde vores bedste, siger personen, hvis ønske om anonymitet TV 2 Kosmopol har efterkommet.

- En forfærdelige situation

Personen beskriver herefter en tragisk udvikling, hvor det ene offer afgik ved døden, inden ambulancerne nåede frem, mens det andet offer fortsat viste livstegn, da ambulancereddere tog over. Den unge mand døde senere på aftenen. 

Det tredje offer, som ifølge øjenvidnet var blevet stukket i benet, overlevede og er blevet afhørt af politiet.

Dagen efter er personen naturligvis dybt påvirket af den traumatiserende hændelse.

- Det er en trist situation. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det. En forfærdelig situation. Og jeg er målløs. I sidste ende er det jo små børn. 17 og 18 år. De er jo børn. Som far synes jeg jo, det er trist, at sådan noget skal ske for et ungt menneske.

Politi efterlyser flere vidner

På et pressemøde tirsdag formiddag siger vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Peter Malmose, at der arbejdes intenst på efterforskningen, og at politiet meget gerne høre fra vidner, der har kendskab til sagen.

- Vi har afhørt en række vidner, sikret en del tekniske spor og fortsætter efterforskningen, siger han.

- Vi vil gerne opfordre borgere, der har gjort sig iagttagelser til at henvende sig til os. Det kan være omkring Skjebjerg Allé eller ved det nærliggende City2. Det kan også være vedrørende hændelser, som har fundet sted tidligere end ved 23-tiden, siger han.

Peter Malmose oplyser tirsdag, at politiet ikke vil betegne drabene som tilfældige, og at mindst to gerningsmænd menes at stå bag.

- Vi betegner det som en samlet hændelse, hvor der har været mere end en gerningsmand om at tilføje skaderne, siger Peter Malmose, der betegner gerningsområdet til at være et "i øvrigt roligt kvarter."

Skjeberg Allé ligger i et boligområde nær indkøbscenteret City2.

Politiet modtog anmeldelsen om knivdrabene klokken 22.57 mandag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik