Højlund-hattrick gør hjembyen høj: ”Han er den nye Haaland”

Hørsholm har fået sin helt egen verdensstjerne. Den 20-årige fodboldkomet Rasmus Højlund er fra byen, og han scorede hele tre mål mod Finland i Parken torsdag aften.

Et Højlund-hattrick i Parken får smilet frem i Hørsholm.

TV 2 Kosmopol besøgte byen dagen efter, at bysbarnet Rasmus Højlund tryllebandt danske fodboldfans med hele tre scoringer i torsdagens EM-kvalifikationskamp mod Finland.

- Han går en god fremtid i møde, det er jeg sikker på. Så han kan være stolt – eller rettere – vi kan være stolte af, at han er hørsholmer, siger pensionisten Erik Bøgelund Madsen.

- Det første, jeg sagde til min mand i morges, var: ”Der er den nye Haaland (norsk, succesfuld angriber, red.)”. Det er jo mega-fedt, siger Katja Mikkelsen, der arbejder som coach.

20-årige Rasmus Højlund er født den 4. februar 2003 og er opvokset i Hørsholm.

Som ungdomsspiller slog han blandt andet sine folder i Hørsholm-Usserød Idrætsklub, inden talentet bragte ham videre til Brøndby IF, F.C. København og det store fodbold-udland.

Som bare 17-årig fik Rasmus Højlund debut for F.C. Københavns førstehold, og han opnåede 31 kampe for klubben. I 2021 byttede han København ud med den østrigske klub Sturm Graz, inden han i sommeren 2022 skiftede til italienske Atalanta for svimlende 125 millioner kroner.

Sidste år fik han debut på A-landsholdet som bare 19-årig, og torsdag - 20 år gammel - kom Højlunds første scoringer i den rød-hvide trøje.

(Artiklen fortsætter efter indslaget.)

20-årige Rasmus Højlund scorede hattrick i Parken I går.

Hang i lamperne i omklædningsrummet

Men hele fodboldeventyret startede i Hørsholm-Usserød Idrætsklub.

Her møder TV 2 Kosmopol Christian Moroux, der er klubbens talentchef.

Selv har Christian Moroux været træner for Rasmus Højlund ad flere omgange.

- Som jeg husker Rasmus (Højlund, red.), så var han sådan lidt af en vildbasse. Han har hængt både i lamperne og lofterne her i omklædningsrummet og været lidt over det hele, siger han og viser hjemmeholdets omklædningsrum frem.

Og Hørsholm-klubben har faktisk huset hele fire gange Højlund.

Både Rasmus Højlund, hans to brødre og hans far har nemlig tilbragt mange timer til træning og kamp på banerne.

- Når jeg har haft mulighed for at opleve alle de timer, han har brugt her på banerne, så bliver jeg på hans vegne enormt glad og stolt over, at det er lykkedes ham at indfri den drøm, siger Christian Moroux.

For Rasmus Højlund er banerne i Hørsholm nu byttet ud med mere solrige baner i Bergamo, hvor klubben Atalanta hører hjemme, og hans tidligere træner tror på fremtidige triumfer for den unge fodboldkomet.

- Hans mentalitet og hårde arbejde skiller sig ud som hans helt store styrke. Forhåbentlig kan Rasmus (Højlund, red.) – og hans brødre – være rollemodeller for de andre unge spillere, vi har i klubben, siger talentchefen.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Christian Moroux fra Hørsholm-Usserød Idrætsklub trænede ad flere omgange Rasmus Højlund som ungt fodboldtalent.
Christian Moroux fra Hørsholm-Usserød Idrætsklub trænede ad flere omgange Rasmus Højlund som ungt fodboldtalent.
Foto: Leo Mortensen / TV 2 Kosmopol

Kan smitte af på hele byen

Fortsætter opturen for den unge landsholdsstjerne, vil det også kunne mærkes i Hørsholm, spår de lokale.

- Jeg tror da helt klart, vi vil se en vækst i fodboldklubben de næste par år. Det er der ingen tvivl om, siger Mogens Østergaard, der arbejder som selvstændig.

- Så vil det ligesom også smitte af på Hørsholm som by, fordi folk vil spørge om, hvor han kommer fra, og hvem der har trænet ham, spår juristen Jan Frejlev.

Rasmus Højlund kan komme i spil igen, når Danmark på søndag skal møde Kasakhstan i den næste EM-kvalifikationskamp.

Om det bliver til endnu et hattrick, vil tiden vise.

Spørg Os - Afstemning

_