Restaurant sætter priserne ned, selvom regningerne er blevet større: ”Det er jo torskedumt”

Mens der er stigende udgifter til både el, gas og vareindkøb, så sætter Restaurant Riva priserne på menukortet ned. Vi ved, det første, man sparer på som forbruger, er restaurantbesøget, lyder det.

Udskudt moms. Dobbelt så dyre vareindkøb og stigende energiregninger.

Dyre regninger er der nok af for Riva Bistro & Bar i Rungsted Havn. Alligevel har restauranten netop besluttet at sænke priserne på mad med op til 30 procent.

- Det er jo torskedumt, men hvordan skal jeg ellers tjene penge?, siger Philip Lundsgaard, der er indehaver af Riva til TV 2 Lorry.

Havde egentlig tænkt sig det modsatte

I virkeligheden havde han ellers tænkt sig at gøre det modsatte og sætte priserne op for at indhente noget af det tabte fra coronaefterslæb og inflation, der er gået amok.

- Men så slog det mig. Jamen jeg kan jo ikke tage 199 for en burger. Det er der ingen, der kan betale. Og så besluttede jeg mig i stedet for at sætte priserne ned. Folk har jo også fået færre penge mellem hænderne, så nu vender vi den om, og så må det briste eller bære, siger Philip Lundsgaard til TV 2 Lorry.

Restaurantbesøget er det første, der ryger

Han peger samtidig på, at det første, man sparer på som forbruger i krisetider, det er restaurantbesøget.

Og så er det ifølge Philip Lundsgaard bedre at afprøve mantraet: Mange gæster er bedre end ingen.

- Vi er afhængige af et månedligt cashflow, så vi hele tiden kan betale vores regninger, og er der ikke noget cashflow, så er vi færdige, siger han til TV 2 Lorry.

Dobbelt så dyre vareindkøb

For blot få måneder siden betalte Riva eksempelvis 169 kroner for et kilo oksemørbrad. Nu koster den samme mørbrad 319 kroner.

- Men jeg kan jo ikke sætte en steak så meget op, siger Philip Lundsgaard.

Mens noget på menukortet er sat ned med 30 procent, er andet sat ned med henholdsvis 10 og 15 procent.

De nye – og altså billigere priser – trådte i kraft fredag. 

Spørg Os - Afstemning

_