Albaner fængslet for spyt og knytnæveslag mod homopar i tog

Simon og hans kæreste blev overfaldet i et tog - og fik hjælp fra medpassagererne.

København er netop blevet kåret som verdens mest homo-venlige by. Men det havde en 36-årig mand fra Albanien åbenbart ikke læst, da han forleden overfaldt et yngre homoseksuelt par i et tog, som netop havde forladt København på vej mod Jylland.

quote Jeg rejser mig op, henvender mig til manden og spørger, hvad hans problem er. Det kvitterer han med et knytnæve slag i mit hoved.

Simon Schelde

I toget sad Simon Schelde og hans kæreste og glædede sig til et besøg i det jyske. Men turen udviklede sig dramatisk. På sin Facebook-side skriver Simon:

- Min kæreste og jeg var lige steget på toget på København H, hvor vi sætter os over for en anden mand. 5 minutter efter afrejse fik jeg et kys på kinden. Manden overfor rejser sig op, går forbi os og spytter på mig.

- Efter kort at have mistet fatningen, rejser jeg mig op, henvender mig til manden og spørger, hvad hans problem er. Det kvitterer han med et knytnæve slag i mit hoved, fortæller Simon Schelde i sit opslag.

Og så var det, at vrede passagerer i resten af kupeen begyndte at gribe ind. Flere rejste sig og råbte op, og Simons kæreste havde held til at få skubbet manden længere ned i toget. Her sørgede passagerer og DSB-ansatte for at han blev holdt fast, indtil toget ankom til Høje Taastrup, hvor politiet ventede.

-Den sigtede nægter sig skyldig, men retten har varetægtsfænglset ham til 25. juli. Dels fordi der var vidner til episoden, og dels , fordi han er udenlandsk statsborger, og der er begrundet frygt for, at han vil forsøge at forlade landet, fortæller senioranklager Tina Fugl, Københavns Vestegns Politi.

Skærpet omstændighed

Manden er albansk statsborger og har forklaret, at han netop var ankommet til Danmark for at besøge en ven. Men det bliver der altså ikke tale om, for nu kommer han til at tilbringe sit ophold her i landet bag tremmer. Og måske bliver det et lidt længere ophold, end han havde tænkt sig.

- Han er sigtet for at have spyttet og slået. Men straffelovens paragraf 81 nummer seks gør det til en skærpende omstændighed, fordi der er tale om, at gerningen har baggrund i i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering - her er der jo så tale om det sidste, siger Tina Fugl, der mener, at sagen formentlig hurtigt ender i retten, fordi der er tale om en voldssag.

Tilbage sidder Simon og hans kæreste - rystede over en ubehagelig og skræmmende oplevelse - men også lettede:

quote Jeg er utroligt taknemmelig over at se en hel togkupé rejse sig og være på vores side

Simmon Schelde

- Selvom det er hårdt, det gør ondt, det gør en ked af det at være udsat for sådan en oplevelse, er jeg utrolig taknemmelig over at se en hel tog kupe rejse sig op og være på vores side, spørge om vi var okay og havde brug for noget. Jeg er taknemmelig for DSB's personale, der håndterede situationen med så stor professionalisme. Jeg er så taknemlig over politiet hurtigt tog affære på Høje Taastrup station, førte manden væk og fik os afhørt med det samme, skriver Simon Schelde på Facebook.

- Jeg er glad for at leve i et land, hvor man godt kan vise sin kærlighed. Og vi føler os aldrig utrygge. Aldrig!, fastslår Simon Schelde over for TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik