Rejser rundt for nordlys: "Du forstår, når du ser det første gang"

Skotten Colin Abbott rejser Skandinavien rundt for at tage billeder af nordlys. Himlens naturfænomener giver ham ro.

Stjernehimlen over os har altid fascineret og imponeret mennesker over hele verden. Men en mand er mere fascineret end os andre. For billederne af søndagens nordlys i Hornbæk er taget af den skotske hobbyfotograf, Colin Abbott.

Han har på skift boet i Danmark og Sverige i forbindelse med sit arbejde. Men de sidste ti år har han haft base i Nordsjælland. Danmarks unikke årstider fik ham til at flytte til landet: 

quote Det er bare en ren oplevelse af at blive omfavnet af naturen. Når du ser det første gang, så forstår du

Colin Abbott

- Om vinteren er der så meget naturlig mørke i Danmark, som er perfekte forhold til at spotte nordlys. Lyset om sommeren og den rene himmel giver helt unikke smukke skyer, siger Colin Abbott. 

En fredfyldt oplevelse

Fascinationen for himlen kom en sommeraften i Danmark, hvor han så nordlys. Siden har han rejst skandinavien rundt for at fange nordlyset. Hans rejser har udover Skandinavien bragt ham til Island, Finland og temperaturer helt ned til -39 grader i Sverige for at få det perfekte billede af nordlys:

-Det er så fredfyldt at sidde der og se på himlen. Du bliver forbundet med naturen på en helt unik måde. ingen biler, ingen smartphones. Det er bare en ren oplevelse af at blive omfavnet af naturen. Når du ser det første gang, så forstår du, siger Colin Abbott.

I dag bor han i Danmark, hvor han bruger en stor del af sin tid på at fotografere nattehimmelen. Han er især glad for at nordlyset kan ses fra Danmark og forklarer, at fænomenet er mere almindeligt, end folk går rundt og tror. ​

Vil opfordre andre

Selvom han i mange år har fanget nordlys på sit kamera, fortæller Colin Abbott, at det kan være svært at regne ud, hvor det næste nordlys finder sted, selvom det slet ikke er så sjældent, som folk går rundt og tror:

- Det er svært at forudse, hvornår nordlys er over Danmark. Men med hjælp fra forskellige smartphone apps kan man øge chancen for at se dem. Nogle apps advarer dig en time før, men du bliver nødt til hurtigt at finde et mørkt sted, der peger mod nord med så få skyer som muligt, forklarer Colin Abbott. 

Han har aldrig tjent penge på sine billeder af blandt andet nordlys, men han håber, at billederne kan få andre folk til at tage ud og opleve naturen, som han gør.

 
 
Foto: Colin Abbott / Nordic Images

 

Spørg Os - Afstemning

_