Hjertebarn: Fart fik Gustav til at glemme sin sygdom

11-årige Gustav fik en uforglemmelig oplevelse, da folk fra foreningen "Motorsport for life" havde fundet deres fineste køretøjer frem.

Foreningen "Motorsport for life" er kommet til Hvidovre Hospital for at tilbyde køreture til børn med længerevarende sygdomme. Og der er ingen tvivl om, at det er populært blandt de fremmødte børn og forældre.

11-årige Gustav Bækkegaard har udvalgt sig en rød Ford Mustang:

quote Der er virkelig mange hestekræfter! Det er i det hele taget ret fedt!

Gustav, 11 år og hjertebarn

- Jeg synes det er fedt. Ford Mustang har en god motor, og det er en rigtig flot farve.

Gustav Bækkegaard er hjertebarn. Han blev født med en hjertefejl og fik en pacemaker bare to dage gammel, og siden har han har haft utallige hjerteanfald. Det fortæller hans mor Mette Bækkegaard, som står og venter, mens Gustav suser afsted i bilen.

- Der er virkelig mange hestekræfter! Det er i det hele taget ret fedt, siger Gustav, da bilen begynder at få fart på og vinden blæser i håret. 

Gustav har været indlagt mange gange på Hvidovre Hospital. For halvandet år siden måtte han helt til Italien for at få en speciel hjerteoperation, hvor nogle nerver skulle klippes over ved ribbenene.

Det var nødvendigt for at holde pulsen nede, så hans hjerte ikke kommer på overarbejde.

- Det er faktisk smart, forklarer Gustav fra forsædet i bilen, for hvis I bliver forskrækkede, og jeg bliver forskrækket, så stiger jeres puls, men det gør min ikke.

11-årige Gustav og hans chauffør Henrik Jensen er klar til at køre
11-årige Gustav og hans chauffør Henrik Jensen er klar til at køre

Folk kommer med deres egne biler i "Motorsport for life" for at gøre en forskel for de sygdomsramte børn. Det er første gang, at Gustavs chauffør og ejer af bilen, Henrik Jensen, er med i et arrangement, og han er positivt overrasket:

- Jeg synes, det er herligt! Jeg er overrasket over børnenes entusiasme og deres glæde ved at køre sådan en tur, siger han. Det er et dejligt afbræk for dem - og man vil jo også gerne vise sin bil frem, tilføjer han med en smittende latter. 

Og Gustav er bestemt tilfreds med at den flotte røde bil kommer ud at rulle i dag, for så er det intet problem at glemme sin sygdom:

- Det er irriterende, at der er nogle ting jeg ikke må, f.eks. karate og andet kampsport, og så skal jeg også hele tiden tage min medicin.

Men tænker du over det, når du kører i en Ford Mustang?

- Nej, slet ikke, siger Gustav med et overbevisende smil.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik