Lakrids-direktør blev inspireret af dronningen: Takkede med slik hele natten

Dronningens Nytårstale fik Morten Kornbech til at fylde bilen med lakrids og køre rundt til mange akutmodtagelser for at hylde det arbejdende folk.

”Det er langt fra alle, der kan holde fri i aften. Herhjemme i Danmark er beredskab, politifolk, soldater og brandmænd på vagt. De sørger for, at vi andre kan fejre nytår trygt og sikkert (...) Jeg ønsker et godt nytår til de mange, der arbejder for os alle i aften.”

Sådan lød en af passagerne fra dronningens nytårstale, og det tog særligt en person til efterretning.

quote Jeg tror, jeg har trykket omkring 100 sygeplejersker i hånden, og det er den bedste nytårsaften, jeg nogensinde har haft

Morten Kornbech

Morten Kornbech er direktør for Bagsværd Lakrids, og han besluttede sig for at efterleve majestætens opfordring til at sætte pris på det arbejdende folk Nytårsaften.

Så da han var færdig med at sige skål og godt nytår, fyldte han bilen med lakrids, og brugte hele natten på at besøge og uddele godterne til seks akutmodtagelser rundt om i hovedstadsområdet - og en enkelt brandstation i Birkerød.

- Min mor har selv været sygeplejerske i mange år, så jeg kender til, hvordan det er. Jeg synes, min mor er supersej, og det synes jeg også, alle dem, der arbejder Nytårsaften, er, siger Morten Kornbech til TV 2 Lorry.

Startede i Hillerød - endte i Hvidovre

Dronningen holdt en meget rørende tale, så jeg hende tog simpelthen på ordet og kørte rundt for at sige tak, til dem, der var på arbejde.

Turen startede ved akutmodtagelsen i Hillerød, derefter gik turen til Birkerød, så et smut til Frederikssund Hospital, Herlev Hospital, inden turen kom Riget, Bispebjerg og til sidst Hvidovre Hospital.

quote Jeg tænker ikke, at han gjorde for reklamens skyld, men fordi han virkelig var taknemmelig og af et godt hjerte

Bettina Larsen, lægesekretær, Hvidovre Akutmodtagelse

- Jeg kørte rundt hele natten og var først hjemme klokken seks om morgenen, men det var helt vildt fedt. Jeg tror, jeg har trykket omkring 100 sygeplejersker i hånden, og det er den bedste nytårsaften, jeg nogensinde har haft. Jeg gør det igen til næste år, og så må jeg også forbi plejehjemmene.

En af dem, der nød godt af lakridserne, var lægesekretær Bettina Larsen fra akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital.

Han kom bare ind med lakrids

- Han kom bare ind med lakrids og sagde ”tak fordi I er på arbejde i dag” til mig og en række sygeplejersker. Men vi kendte ham ikke, og troede derfor først han var en pårørende til en patient. Men så fandt vi ud af at han var der, fordi han egentlig bare ville takke os og gøre vores aften lidt bedre, siger hun til TV 2 Lorry.

- Vi havde en travl nat, men det var så dejligt, det han gjorde. Det er vi ikke vant til, så vi blev meget glade. Alle fik en pakke med lakrids, og så havde han også noget med, som han skar ud til os, så vi kunne smage. Jeg tænker ikke, at han gjorde for reklamens skyld, men fordi han virkelig var taknemmelig og af et godt hjerte, siger Bettina Larsen.

Undervejs på rundturen inviterede Morten Kornbech desuden alle på firmatur, så de kan se lakridsfabrikken og smage lakrids direkte fra gryden.

- Jeg gjorde alt for ikke at forstyrre, mens de arbejdede, men det viste sig slet ikke at være noget problem. Og hvis der er nogen, jeg skulle have overset, selv om de var på arbejde Nytårsaften, så må de gerne skrive til mig og komme ud og få lakrids, siger Morten Kornbech.

Spørg Os - Afstemning

_