Patienter mere tilfredse når de selv tager medicinen

Succes med forsøg på Hvidovre Hospital, hvor patienter selv fik ansvar for at tage medicinen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvidovre Hospital har netop gennemført et knapt tre år langt forsøg, hvor patienter selv har skullet tage deres medicin.  Et forsøg som er sponseret  af Danske Regioner.

Patienterne har fået medicinen udleveret i et lille aflåst skab og har så selv skullet sørge for, hvornår og hvordan den skulle tages.

Formålet har været at styrke patientinvolveringen og give dem mere kontrol, så de er ikke afhængige af personalets arbejdsgange. Det træner dem også i at tage medicinen rigtigt, når de ikke er på hospitalet.

Forsøget har, ifølge hospitalet selv, været en succes. Blandt andet føler patienterne sig mindre sygeliggjorte, når de får ansvar, forklarer en af forskerne bag projektet, farmaceut Morten Baltzer Andersen.

Hos de patienter, som har været med i projektet, har hospitalet kunnet måle en markant højere gennemsnitlig patienttilfredshed. Ved udskrivelsen fortalte 98 % af de selvmedicinerende patienter, at de vil foretrække selv at stå for medicinen, næste gang de måtte blive indlagt.

Også for medarbejderne er der noget at hente ved ordningen: Tid.

Ifølge hospitalet bruger en afdeling i snit 6-7 timer dagligt på at hælde medicin op og give det til patienterne. Forsøgsordningen viser,  at der er tid at hente, når patienterne typisk har været indlagt et par døgn og har lært selvmedicineringen. Tid, som ifølge Morten Baltzer Andersen i stedet kan bruges på omsorg.

Morten Baltzer Andersen understreger, at der ikke er tale om en tvangsordning. Patienterne skal være egnede til selv at kunne tage deres medicin.

Til gengæld er han sikker på, at selv-medicinering og øget patientinddragelse vil være en fast del af fremtidens hospitalsvæsen.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Ældre

Dit postnummer har stor betydning for, hvor ofte du møder det samme plejepersonale

cecilie hildebrandt bliver halshugget indefra

Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

_16_9_SOME TEMPLATE 1080p50.00_00_06_40.Still001

Vi skal ikke længere skjule vores følelser: Broderiet har hjulpet Kris til at stå ved sig selv

Vis mere
Madsen_28-05-2023_19-40___c4u7

Hvidovre i Superligaen: Klubbens historie banker i Niels' hjerte

FCK danske mestre

FC København er dansk mester

Vis mere