Ejvind Rosenberg fik lidt af en overraskelse, da han mandag formiddag var ude for at ro en tur med et par venner i Øresund ved Hvidovre Havn. Mens de sejlede afsted, så de pludselig et særligt syn.
Der på en række store sten lå en stor død haj, og det fik de tre venner op på stikkerne og frem med kameraerne.
- Det er meget underligt, at se en strandet haj her i Hvidovre. Det er ikke lige noget, man ser hver dag, siger Ejvind Rosenberg til TV 2 Lorry.
Hajen ligger stadig på stenene, men fiskespecialist på Statens Naturhistoriske Museum, Henrik Carl, overvejer at få den hentet den ind til nærmere undersøgelser.
- Jeg ville gerne have set den tættere på, men ud fra billederne tyder det på en gråhaj, fordi den forreste rygfinne er noget større end den bageste. Det ser også ud til at, den er mere end en meter lang, siger Henrik Carl, da han ser Ejvind Rosenbergs billeder.
Henrik Carl forklarer, at gråhajer normalt ikke befinder sig i danske farvande, så hans teori er, at den formentlig er blevet smidt af en erhvervsfisker.
- Det er ret underligt, at nogle dumper hajer rundt omkring i Københavnsområdet, for sidste år fandt vi også et par gråhajer ved Valbyparken og en makohaj i Ishøj, som også var blevet skåret op, siger Henrik Carl.
Han påpeger, at man normalt ikke ser mange hajer i Øresund. Hajerne befinder sig i højere grad i Nordsøen og Skagerrak, og selv der er det ikke almindeligt, at de skyller op.
- Det er i hvert fald ret usandsynligt, at en haj ved egen drift er kommet ind i det her indelukkede område, for det er slet ikke hajterritorie med lavt, varmt vand.
Henrik Carl mener, at den døde haj skal betragtes som fiskeaffald.
- Der er ingen grund til, at den bliver liggende. Det er ikke så rart med et stort råddent dyr, der ligger og rådner.
Tidligere mandag fandt lokale beboere også en anden haj på omtrent samme sted. Ifølge vidner, som TV 2 Lorry har talt med på stedet, rykkede Hvidovre Kommune ud for at fjerne den. Kommunen skal også være underrettet om fundet af den anden haj, men det er ikke bekræftet.