"Jeg tror faktisk ikke, at jeg nogensinde har hørt om noget så rædselsfuldt"

Socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil reagerer nu på TV 2 Kosmopols historier om HabitusHuset og sagen om Nanna Kirstine Dahl, der mistede livet efter at have pådraget sig alvorlige ætsningsskader på bostedet.

- Det er ganske rædselsfuldt. Og det er jo faktisk en sag, der lægger sig oven på en anden sag på samme institution.

- Jeg tror faktisk ikke, at jeg nogensinde har hørt om noget så rædselsfuldt, at man kan dø af sine ætsningsskader på denne her måde.

Ordene kommer fra socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) som reaktion på sagerne fra bostedet HabitusHuset Ny Mårumvej i Græsted, som TV 2 Kosmopol har fortalt om siden mandag.

quote Jeg tror faktisk ikke, at jeg nogensinde har hørt om noget så rædselsfuldt, at man kan dø af sine ætsningsskader

Pernille Rosenkrantz-Theil (S), Socialminister

TV 2 Kosmopol har omtalt to konkrete hændelser med Thomas Frank Sørensen, der måtte på hospitalet, da han blev forgiftet af at have spist cigaretter og kaffe og om Nanna Kirstine Dahl, som under endnu ukendte omstændigheder blev udsat for ætsningsskader på bostedet og senere døde på Rigshospitalet. En sag, som nu efterforskes af politiet.

Begge beboere var visiteret til bostedet fra deres kommuner, fordi de på grund af deres handicaps har behov for et specialiseret botilbud, hvor de kunne være under opsyn hele tiden i en såkaldt 1:1-normering.

"Vi mangler konkrete svar"

Derfor er ministeren også uforstående for, hvordan hændelserne overhovedet har kunnet finde sted.

- Jeg kan slet ikke forstå, hvordan det kan ske. Og vi mangler nogle konkrete svar på, hvad i alverden det er, der er foregået på det her sted, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Det er ikke første gang, at man hører om omsorgssvigt på bosteder. Er du, som minister for det her område, bekymret?

- Ja, det er jeg absolut. Jeg er stærkt bekymret. Og derfor har vi også lavet en række tiltag, men lige nu og her synes jeg egentlig, at det er på sin plads at sige, at det her er ud over enhver kant.

- Der har været nogle skrækhistorier om nogen, som er kommet voldsomt til skade og er døde efter at være blevet badet i for varmt vand.

quote Altså, er der tale om en ulykke? Er der tale om, at hun er blevet slået ihjel? Jeg ved det simpelthen ikke.

Pernille Rosenkrantz-Theil (S), Socialminister

- Der er sket hårrejsende ting, og det, der er foregået her (med ætsningsskade, red.), er et af de allerværste tilfælde, siger ministeren.

Samtidig understreger hun, at der mangler mere viden om det, eksperter kalder for omsorgssvigt, og som politiet konkret efterforsker, før det kan kalde på politisk handling.

- Vi aner ikke, hvad der er foregået, og i første omgang har vi simpelthen brug for at finde ud af, hvad der er sket. Altså, er der tale om en ulykke? Er der tale om, at hun er blevet slået ihjel? Jeg ved det simpelthen ikke.

- Alvoren her er helt utrolig stor, og vi har samtidig at gøre med en gruppe mennesker, som er ekstremt sårbare, siger socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil til TV 2 Kosmopol.

TV 2 Kosmopol arbejder på at få en kommentar far direktør i HabitusHuset, Martin Godske.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik