Minister kræver redegørelse efter afsløringer på bosted

Pårørende skal være sikre på, at der bliver taget vare på beboere på bosteder, mener ordfører fra Danmarksdemokraterne, der har bedst minister indhente redegørelse.

Social- og boligminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), beder nu om en redegørelse i sagen om Nanna Kirstine Dahl, der døde efter at være blevet fundet med ætsningsskader på bostedet HabitusHuset Ny Mårumvej i Græsted, hvor hun boede.

- Jeg forstår ikke, hvordan det skulle kunne ske. Og derfor afventer jeg jo nu dels, hvad politiet finder frem til, fordi det her er jo blevet politianmeldt, og så har jeg selv bedt om at få en redegørelse omkring det. For jeg forstår det simpelthen ikke. Vi mangler nogle konkrete svar på, hvad i alverden er det, der er foregået på det her sted, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til TV 2 Kosmopol.

Det er medlem af Folketingets Socialudvalg Karina Adsbøl (DD), der har bedt ministeren om at indhente en redegørelse i sagen.

“Redegørelsen bedes beskrive personalesammensætningen, antallet af personale samt socialtilsynets varetagelse at tilsynsopgaverne på stedet,” lyder det i spørgsmålet til ministeren.

quote Pårørende skal være sikre på, at der bliver passet på deres kære.

Karina Adsbøl (DD)

Pårørende skal være trygge

Karina Adsbøl er glad for, at ministeren nu handler.

- Det var mit ønske at få en redegørelse, for det er dybt bekymrende. Pårørende skal være sikre på, at der bliver passet på deres kære et bosted, siger Karina Adsbøl til TV 2 Kosmopol.

Hun mener, at en redegørelse skal være med til at sikre forholdene på bosteder og forebygge andre hændelser, der har fundet sted, selvom der er tildelt en pædagog til hver beboer.

Bare ni dage før Nanna Kirstine Dahl blev fundet med ætsningsskader, blev en anden beboer - Thomas Frank Sørensen - sendt til skadestuen. Han havde spist cigaretter og kaffe i en mængde, der forgiftede ham.

Tip os

Kender du til sagen? Eller kender du til andre sager på bosteder, vi bør vide noget om?

Skriv til os på essl@tv2kosmopol.dk

Det sker på trods af, at de begge var tildelt et såkaldt 1:1-tilbud på HabitusHuset Ny Mårumvej. Det vil sige, at beboerne altid har en pædagog til at følge dem gennem hele dagen. Om natten er der desuden altid en vågen nattevagt til rådighed.

Det er Socialtilsyn Hovedstaden, der bliver bedt om at lave en redegørelse - ligesom de eksempelvis har gjort i andre sager om Lynghuset og Nexus, hvor der er fremsat kritik.

Tilsynet har ingen kommentarer til, at man nu bliver bedt om at lave en redegørelse.

Nordsjællands Politi kom torsdag med nye oplysninger om efterforskningen af Nanna-sagen. Det kan du læse om her. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik