Efter massiv kritik: Borgmester aflyser høstfest for pensionister

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp blev i sidste uge beskyldt for at spille hasard med borgernes ve og vel, da han ville gennemføre en høstfest for 100 pensionister. Nu er festen blevet aflyst.

Tirsdag den 8. september skulle omkring 100 folkepensionister i Ishøj have været samlet til den årlige høstfest på kommunens Idræts- og Fritidscenter.

Men nu er festen aflyst, sevom borgmesteren i sidste uge holdt fast i, at arrangementet kunne gennemføres forsvarligt.

- Først og fremmest skal vi naturligvis passe godt på vores ældre og sårbare medborgere. Derfor har jeg efter nøje overvejelser fundet, at vi desværre er nødt til at aflyse den planlagte høstfest for at forebygge yderligere smittefare, siger borgmester Ole Bjørstorp (A) i en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside.

Aflysningen kommer med et hovedargument fra kommunen om, at den aktuelle Covid-19-situation gør, at smittefaren spillede for stor en risiko.

Det var dog også det argument, som borgmesteren i sidste uge blev kritiseret for ikke at have med i sine overvejelser, da han endnu ikke ønskede at aflyse høstfesten.

- Det er fuldstændig tåbeligt. Vi i Seniorrådet er dybt uenige i, at høstfesten skal afholdes. Det er sårbare ældre mennesker, og vi er jo mere udsatte, lød det i sidste uge fra Peter Møller, formand for Ishøj Kommunes seniorråd til TV 2 Lorry.

quote - Jeg glæder mig dog til, at vi igen kan samles til arrangementer på et senere tidspunkt.

Ole Bjørstorp (A), Borgmester, Ishøj

Men er det ikke i orden at lave en fest til glæde for byens ældre - forsamlingsforbuddet bliver overholdt, og der tages en masse forholdsregler?

- Fornuften kan vi ikke få øje på. Spar dog de penge og lav ordentligt rabalder til jul i stedet for. Det er alt for risikabelt. Lad os nu komme ud på den anden side med så få syge og smittede som muligt, sagde Peter Møller.

Får pengene retur

Og det er nu også, hvad kommunen og borgmesteren har valgt at lytte til ved at aflyse høstfesten for kommunens folkepensionister.

- Jeg glæder mig dog til, at vi igen kan samles til arrangementer på et senere tidspunkt, siger borgmester Ole Bjørstorp (A).

Derudover vil alle dem, der havde købt billet til høstfesten, få deres penge refunderet.

"Billetkøberne vil blive kontaktet direkte af TicketMaster, som har solgt billeterne, og pengene bliver derefter tilbagebetalt til det kreditkort, som billetterne er betalt fra," oplyser Ishøj Kommune.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik