Nu rykker politiet ud - på løbehjul

Lokalpolitiet i Høje Gladsaxe og i Ishøj har fået udvidet vognparken, så nu rykker de også ud på løbehjul.

Der er ingen blå blink og ingen hylende sirener, når lokalbetjente fra Høje Gladsaxe og Ishøj rykker ud i nærsamfundet på deres nye køretøjer. Det er nemlig elektriske løbehjul, som er blevet en del af vognparken.

- Med løbehjul kan vi nemt køre ud, være til stede i vores nærmeste lokalområde og hurtigt komme tilbage i nærpolitienheden, hvis nogen hellere vil tale med os der,” siger chefen for lokalpolitiet på Vestegnen, politiinspektør Allan Nyring, Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Løbehjulene kan være praktiske, fordi de i modsætning til biler kan bruges i områder, der ikke er egnet til bilkørsel - på samme måde som når Københavns Politi patruljerer på heste.

De summende løbehjul har en tophastighed på 20 kilometer i timen, og de kan køre 30 kilometer på en opladning.

- Politi på løbehjul vækker flere smil og hyggelige kommentarer end cyklen, og betjentene føler, at de kommer tættere på borgerne end i en patruljevogn, siger Allan Nyring.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at løbehjulene er en udvidelse af den eksisterende vognpark. Så nu kan betjentene altså vælge mellem bil eller løbehjul - og så er de - oplyser politikredsen - også udstyret med solidt fodtøj.

Spørg Os - Afstemning

_